20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Sport Handbal Cristian Gațu, internat la Spitalul Militar după ce a suferit un atac cerebral

Cristian Gațu, internat la Spitalul Militar după ce a suferit un atac cerebral

Fostul dublu campion mondial alături de echipa masculină de handbal a României, Cristian Gațu (74 de ani), se află internat la Spitalul Militar din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral.

Acesta a efectuat un computer tomograf și i s-a descoperit un cheag de sânge la creier de 1.5 mm. Gațu va fi operat în cursul zilei de joi.

„Am vorbit cu el, am văzut că nu prea înțelegeam ce spune. L-am întrebat ce s-a întâmplat. A zis: nu prea îmi simt partea stângă, mâna și piciorul”, a declarat fostul selecționer, Radu Voinea.

„Am vorbit la Spitalul Militar. Doctorii ne-au dat asigurări că este un accident vascular, în urma căruia se poate recupera. Este în afara oricărui pericol în acest moment. Cristi e un om care se agită foarte mult, pune totul la suflet. I-am spus de multe ori să stea mai liniștit, că nu îi face nimeni statuie, dar așa e el, un om care trăiește 100% pentru handbal întotdeauna. Toți foștii lui colegi suntem alături de el”, a spus Ștefan Birtalan, dublu campion mondial cu România în 1970 și 1974.

Cristian Gațu a cucerit două titluri mondiale alături de naționala de handbal a României în anii 1970 și 1974. De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de argint la JO din 1976 (Montreal) și una de bronz la JO din 1972 (Munchen).

Pe lângă cele două titluri mondiale, a mai cucerit alături de România o medalie de bronz la Mondialul din 1967, găzduit de Suedia.

A fost președinte al Federației Române de Handbal între 1996 și 2014. A mai câștigat în carieră Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua în 1977.

Citește și / George Cosac: Simona Halep poate obține o medalie olimpică și în 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...