10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalCristian Gațu, internat la Spitalul Militar după ce a suferit un atac cerebral

Cristian Gațu, internat la Spitalul Militar după ce a suferit un atac cerebral

Fostul dublu campion mondial alături de echipa masculină de handbal a României, Cristian Gațu (74 de ani), se află internat la Spitalul Militar din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral.

Acesta a efectuat un computer tomograf și i s-a descoperit un cheag de sânge la creier de 1.5 mm. Gațu va fi operat în cursul zilei de joi.

„Am vorbit cu el, am văzut că nu prea înțelegeam ce spune. L-am întrebat ce s-a întâmplat. A zis: nu prea îmi simt partea stângă, mâna și piciorul”, a declarat fostul selecționer, Radu Voinea.

„Am vorbit la Spitalul Militar. Doctorii ne-au dat asigurări că este un accident vascular, în urma căruia se poate recupera. Este în afara oricărui pericol în acest moment. Cristi e un om care se agită foarte mult, pune totul la suflet. I-am spus de multe ori să stea mai liniștit, că nu îi face nimeni statuie, dar așa e el, un om care trăiește 100% pentru handbal întotdeauna. Toți foștii lui colegi suntem alături de el”, a spus Ștefan Birtalan, dublu campion mondial cu România în 1970 și 1974.

Cristian Gațu a cucerit două titluri mondiale alături de naționala de handbal a României în anii 1970 și 1974. De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de argint la JO din 1976 (Montreal) și una de bronz la JO din 1972 (Munchen).

Pe lângă cele două titluri mondiale, a mai cucerit alături de România o medalie de bronz la Mondialul din 1967, găzduit de Suedia.

A fost președinte al Federației Române de Handbal între 1996 și 2014. A mai câștigat în carieră Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua în 1977.

Citește și / George Cosac: Simona Halep poate obține o medalie olimpică și în 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS