11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGeorge Cosac: Simona Halep poate obține o medalie olimpică și în 2021

George Cosac: Simona Halep poate obține o medalie olimpică și în 2021

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, a declarat în contextul amânării JO de la Tokyo că jucătoarea Simona Halep va avea aceleaşi şanse la o medalie olimpică şi în 2021.

„Simona Halep va avea aceleaşi şanse la o medalie olimpică şi în 2021. Ea a ajuns la maturitate, nu este încă o sportivă în vârstă. E o sportivă matură care, în momentul în care îşi impune un obiectiv şi este focusată pe el, atunci are 95% şanse să reuşească. Dar nu de Simona îmi este teamă mie, Simona e o perfecţionistă, o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. Mi-e teamă de ceilalţi jucători, care nu ştiu dacă vor mai avea anul viitor aceeaşi forţă de revenire. Adică aceeaşi dorinţă și capacitate de a reveni acolo unde au fost sau chiar să depăşească acele locuri”, a spus George Cosac

Amânarea JO, o decizie „înțeleaptă”

Oficialul FRT a catalogat drept „înţeleaptă” decizia Comitetului Internaţional Olimpic de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021.

„Este o decizie înţeleaptă având în vedere pandemia de coronavirus care afectează întreaga planetă. Înainte de orice performanţă, indiferent de domeniu, sănătatea este pe primul loc. Eu, dacă aș fi fost pus în situaţia să dau un vot, aş fi fost fără discuţie pentru amânarea Jocurilor. Acum, după această decizie, sunt convins că toată lumea își va da mâna. Trebuie să luptăm cu toţii pentru stârpirea acestui virus”, a mai spus vicepreședintele FRT.

„Toată mişcarea sportivă se va reseta în urma acestei amânări. De la vârstă, de la clasamente, de la tăria şi forţa de a relua pregătirile… totul se va reseta. Va fi un an pierdut. Iar după acest 2020 vom vedea cine are forţa de a reveni la parametrii maximi pentru a obţine performanţe. Se vor schimba ierarhii, bugetele alocate sportului vor fi mult diminuate şi vom vedea care va fi noua faţă a sportului”, a încheiat vicepreședintele George Cosac.

Citește și: Vizer și Pîrcălabu, mulțumiți de decizia de amânare a Jocurilor Olimpice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS