15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalÎncă o lovitură pentru Corona Brașov: excludere din Liga Florilor Mol

Încă o lovitură pentru Corona Brașov: excludere din Liga Florilor Mol

Comisia de Apel a Federaţiei Române de Handbal a decis, în şedinţa sa de miercuri, să retrogradeze echipa CSM Corona Braşov din Liga Naţională. Această decizie a venit în urma scandalului de dopaj de la clubul de sub Tâmpa.

„Admite apelul formulat de CSM Corona Braşov. În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancţionează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Braşov cu retrogradarea din Liga Naţională ‘Liga Florilor MOL’ ediţia 2019-2020. Menţine în rest celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. Decizia va fi comunicată părţilor după motivarea ei”, se arată în comunicatul publicat joi pe site-ul FRH.

Totodată, comisia a hotărât să dea meci pierdut echipei Corona Brașov în Cupa României.

În temeiul art. 21.3. din Regulamentul Disciplinar al FRH, având în vedere că judecata în faţa Comisiei de Disciplină s-a făcut în lipsa părţii, care nu a fost regulamentar citată, anulează Hotărârea nr. 19/ 10.12.2019 a Comisiei de Disciplină şi rejudecând cauza pe fond dispune: Respinge excepţia necompetenţei generale a organismelor jurisdicţionale ale FRH, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii sesizării Comisiei de Disciplină a FRH, ca neîntemeiată. Sancţionează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Braşov cu pierderea jocului programat între CSU Ştiinţa Bucureşti şi CSM Corona Braşov contând pentru şaisprezecimile Cupei României Fan Curier ediţia 2019-2020 cu scorul de 10-0. Decizia va fi comunicata părţilor după motivarea ei”.

Clubul Corona Braşov a fost exclus și din grupele Cupei EHF de Federaţia Europeană de Handbal (EHF).

Astfel, Liga Națională va rămâne cu 13 echipe, iar până la finalul sezonului fiecare formație va sta câte o etapă.

Citește și: Amical / Universitatea Craiova – Zaglebie Lubin, scor 0-3. Chinuiţi de fotbal!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS