2.3 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăSportHandbalTrei jucătoare de la Corona Brașov au fost luate la ochi de ANAD

Trei jucătoare de la Corona Brașov au fost luate la ochi de ANAD

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a precizat, astăzi, într-un comunicat, că a notificat trei sportive de la Corona Braşov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise.

„Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor. În ceea ce priveşte informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping şi Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată. În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri, ANAD va comunica de îndată soluţiile finale, iar aceste informaţii vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum şi consecinţele impuse“, se arată în comunicatul ANAD.

Potrivit presei centrale, mai multe handbaliste de la Corona Braşov, inclusiv trei jucătoare din lotul naţional, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (23 de ani) şi Daria Bucur (20 de ani), ar fi apelat la un tratament cu laser intravenos. Procedura este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (WADA). WADA interzice orice formă de manipulare a sângelui.

Mâine se pleacă în Japonia

Campionatul Mondial de handbal feminin va avea loc între 30 noiembrie şi 15 decembrie, în Japonia. Jucătoarele române vor pleca mâine, în Japonia.

Lotul României pentru CM din Japonia: Raluca Băcăoanu, Diana Ciucă, Iulia Dumanska, Cristina Florica, Mădălina Zamfirescu (toate de la SCM Vâlcea), Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Cristina Laslo (toate de la Corona Braşov), Denisa Dedu, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Crina Pintea (toate de la CSM Bucureşti), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Lorena Ostase (CSM Slatina), Laura Pristavita (Gloria Bistriţa), Aneta Udriştioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare).

Naţionala României face parte din Grupa C la turneul final, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan. Tricolorii vor debuta cu o partidă în faţa Spaniei, pe 30 noiembrie. Pentru a avansa în Grupele Principale, România trebuie să se claseze în Top 3 în Grupa C.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS