21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbalistele Craiovei, pregătite să le ţină piept vâlcencelor

Handbalistele Craiovei, pregătite să le ţină piept vâlcencelor

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa astăzi, de la 18.15, derbiul Olteniei contra formaţiei SCM Vâlcea. Partida se va disputa în Sala Polivalentă din Craiova şi contează pentru etapa a 6-a din Liga Florilor. Acest meci a fost prefaţat de antrenorul secund al Craiovei, Costin Dumitrescu, şi de jucătoarele Zeljka Nikolic şi Ekaterina Dzhukeva.

În cadrul conferinţei de presă, Costin Dumitrescu a vorbit despre derbiul cu SCM Vâlcea, dar şi despre probleme de lot cu care se confruntă în continuare formaţia din Bănie. Totodată, acesta este convins că spectacolul handbalistic nu va lipsi de la un asemenea meci.
„Meciul cu Vâlcea va fi unul cu o încărcătură foarte mare. Se întâlnesc două echipe puternice şi, cu siguranţă, va fi un spectacol handbalistic impresionant. Ne dorim foarte mult victoria. Vâlcea are o echipă redutabilă, s-a văzut şi în Liga Campionilor. Punctele obţinute împotriva unor echipe de talia aceasta cântăresc foarte mult în economia clasamentului. Trebuie să avem puterea de a lupta până la final şi, bineînţeles, avem nevoie de un public care să ne susţină. Trebuie să prestăm un joc farte bun, o apărare exactă, iar cu multă răbdare şi disciplină tactică atât pe atac, cât şi pe apărare, putem să câştigăm“, a declarat „secundul“ Craiovei, Costin Dumitrescu.

„Încă persistă problemele cu accidentările“

SCM Craiova se confruntă de la începutul anului cu probleme mari de lot. După Trifunovic şi Zamfir, accidentate încă din sezonul precedent, acum şi Timeea Tătar va lipsi o perioadă bună de timp. Bogdan Burcea este nevoit să trateze meciurile din campionat cu șase – șapte jucătoare, fapt care îngreunează situaţia clubului craiovean de la meci la meci.
„Încă persistă problemele cu accidentările. Timeea Tătar a fost operată şi are nevoie de două luni de recuperare, iar Trifunovic şi Klikovac sperăm să poată intra pe parchet. Cu semnul întrebării este şi Khavronina, care nu se ştie dacă va putea juca. Astăzi vom afla dacă trebuie să se opereze. Cristina este pe drumul cel bun, dar încă nu este 100% pregătită. Dacă ar fi fost toate jucătoarele apte pentru acest joc, priveam cu mai multă încredere duelul cu Vâlcea“, a precizat Costin Dumitrescu.

„Defensiva va face diferenţa mâine seară“

Cu maximum de puncte după primele etape şi cu o victorie în grupele Ligii Campionilor, SCM Vâlcea porneşte ca favorită în duelul cu SCM Craiova, de marţi seară. Chiar dacă nu au toate jucătoarele apte pentru acest meci, „leoaicele“ vor trata partida cu maximă seriozitate.
„Avem mai multe jucătoare accidentate şi nu ştim exact cine poate juca mâine. Adversarele noastre vin după o victorie mare în Liga Campionilor, iar acum trebuie să atace primul loc din campionat. Nu va fi un meci simplu, dar vom lupta şi vom da totul pe teren pentru victorie. În astfel de meciuri se poate întâmpla orice. Trebuie să înscriem aproape la fiecare atac pentru a avea şanse la un rezultat pozitiv. Defensiva va face diferenţa mâine seară. Trebuie să jucăm agresiv şi să nu le dăm ocazia să marcheze multe goluri. În meciul cu Bietigheim din Liga Campionilor, au marcat 20 de goluri într-o singură repriză, aşa că ştim care este atuul lor şi pentru meciul de mâine. Voi încerca să marchez de fiecare dată când voi avea ocazia, dar aş prefera să câştige echipa mea, iar eu să nu înscriu niciun gol“, a punctat Zeljka Nikolic, jucătoarea Craiovei.

„Ştim că va fi un meci dificil. Este un derbi şi sperăm să fie alături de noi foarte mulţi suporteri. Avem ambiţie şi vrem să jucăm cât putem de bine. Avem şi un mic avantaj, pentru că ele o să vină puţin obosite după meciul de vineri seară, iar noi ne-am odihnit două săptămâni“, a spus portăriţa formaţiei din Bănie, Ekaterina Dzhukeva.

Programul etapei a 6-a din Liga Florilor:

Joi, 3 octombrie – ora 12.00: HC Zalău – Gloria Buzău 27-24;
Vineri, 4 octombrie – ora 15.00: Corona Braşov – Măgura Cisnădie 31-29;
Sâmbătă, 5 octombrie – ora 11.00: Cluj- Napoca – CSM Slatina 22-23, ora 12.30: Rapid Bucureşti – AHCM Slobozia 18-17, ora 17.30: Gloria Bistriţa – Minaur Baia Mare 21-22.
Marţi, 8 octombrie – ora 18.00: Gloria Buzău – Corona Braşov, ora 18.15: SCM Craiova – SCM Vâlcea.

Clasament:
1. Corona Braşov 18 puncte (golaveraj 172-139), 2. SCM Vâlcea 15 (135-100), 3. Baia Mare 13 (153-136), 4. Gloria Buzău 12 (156-144), 5. CSM Bucureşti 9 (128-111), 6. Dunărea Brăila 9 (135-123), 7. HC Zalău 9 (152-147), 8. SCM Craiova 9 (116-116), 9. Măgura Cisnădie 7 (157-152), 10. Gloria Bistriţa 6 (132-138), 11. HCM Slobozia 4 (129-151), 12. CSM Slatina 4 (135-170), 13. Rapid Bucureşti 3 (127-165), 14. Cluj- Napoca 0 (131-166).

Articol scris de Tibi Cocora

Citeşte şi: Universitatea Craiova a obţinut prima victorie pe teren străin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS