1.7 C
Craiova
sâmbătă, 23 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Sport Handbal Handbal (f) / SCM Craiova, victorie muncită cu HC Zalău

Handbal (f) / SCM Craiova, victorie muncită cu HC Zalău

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a câștigat, scor 27-26, partida susținută în această dimineață, în Sala Polivalentă din Bănie, în compania formației HC Zalău, contând pentru etapa a doua din Liga Florilor.

A fost un meci foarte disputat și asta pentru că echipele se cunoșteau foarte bine, după ce s-au întâlnit de trei ori în cadrul turneelor de pregătire susținute în această vară.

Elevele lui Bogdan Burcea nu au început tocmai bine meciul, având mai multe atacuri ratate decât oaspetele, în special spre finalul primului act. Principalele marcatoare ale grupării din Bănie, din prima repriză, au fost Patricia Vizitiu, Ana Maria Țicu și Carmen Ilie Șelaru.

De menționat că în prima repriză s-au acordat numai puțin de patru cartonașe galbene. Trei au fost din tabăra SCM-ului: Țicu (’10), Orșivschi (’10) și Șelaru (’12). De partea cealaltă a fost avertizată Alexandra Severin (‘5).

HC Zalău a intrat la pauză în avantaj, scor 12-16, asta după ce a reușit să se desprindă din minutul 20.

Craiova a arătat o altă față în repriza a doua

La reluare, SCM Craiova a fost mult mai atentă în faza defensivă, a recuperat multe mingi și a fructificat fiecare atac, restabilind egalitate la 16 în minutul 33. Un rol important l-au jucat și poartărițele, în special Bianca Curmenț, care a avut intervenții salvatoare în mai multe rânduri, inclusiv de la 7 metri.

„Leoaicele” au preluat conducerea, scor 17-16, apoi s-a marcat și la o poartă, și la cealaltă. Gheorghe Tadici a văzut și el cartonașul galben după ce a protestat vehement în mai multe rânduri (’40).

SCM s-a desprins ușor, ușor la trei goluri și oaspetele au început să se precipite în atac și să greșească, Bianca Curmenț reușit să-l exaspereze pe Tadici cu paradele sale.

Zălăuancele au reușit să reechilibreze meciul spre final, când s-au apropiat la un gol în minutul 57, scor 26-25, și astfel tensiunea a crescut în ultimele minute. Burcea a cerut imediat time-out și a încercat să regleze jocul. Până la urmă s-a făcut 26-26, dar replica a venit imediat, Țicu a marcat de la 7 metri și a stabilit rezultatul final: 27-26.

Pentru SCM Craiova urmează dubla cu Jomi Salerno din turul I preliminar al Cupei EHF. Ambele meciuri se vor disputa în acest weekend în Polivalenta din Bănie, primul sâmbătă, celălalt duminică, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Japonia înăspreşte pedepsele pentru încălcarea restricţiilor anti-Covid

Guvernul Japoniei a aprobat vineri două proiecte de lege...

ȘTIRI GdS

Intrarea în SUA, doar cu test negativ

Toate persoanele care ajung în Statele Unite ale Americii pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru Covid-19,...

Liga 3 | Eduard Dina: „Nu o să avem...

Fundașul central al formației CSO Filiași, Eduard Dina, se bucură că s-a reluat pregătirea pentru etapele rămase de disputat din retul Ligii 3. „Ne-am bucurat...

OMS: Măștile de pânză – la fel de eficiente...

Măștile de pânză (nonchirurgicale) sunt încă la fel de eficiente ca oricând, chiar și în fața variantelor noi de coronavirus, deoarece modul de transmitere...

Liga 1 | FCSB își vede de drum. „U“...

Liderul Ligii 1, FCSB, nu a întâmpinat mari probleme în meciul susținut în această seară, pe Arena Națională, cu FC Voluntari. Echipa lui Toni...

AstraZeneca nu poate livra CE cantitățile de vaccin stabilite...

AstraZeneca a informat Comisia Europeană că nu va putea livra cantităţile iniţiale convenite de doze din vaccinul său anti-Covid-19 după ce va obţine autorizarea...

Marea Britanie va reexamina eficacitatea vaccinului Pfizer

Marea Britanie a anunțat că va reexamina în detaliu eficacitatea vaccinului anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech, după ce datele publicate miercuri de Israel ridică semne...