20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalConference League / Paok şi Răzvan Lucescu s-au oprit în sferturi! Semifinale echilibrate

Conference League / Paok şi Răzvan Lucescu s-au oprit în sferturi! Semifinale echilibrate

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Europa Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu cu 2-0 de FC Bruges, joi seară, în manşa secundă a sferturilor de finală. Ambele goluri ale oaspeţilor au fost reuşite de spaniolul Ferran Jutgla (33, 45).

FC Bruges câştigase şi prima manşă, cu 1-0. Formaţia belgiană va juca prima sa semifinală europeană după o pauză de 32 de ani. Cea mai bună performanţă europeană a formaţiei din Salonic rămâne prezenţa în sferturile de finală, de trei ori, dintre care de două ori în Europa Conference League.

În semifinale, FC Bruges o va înfrunta pe Fiorentina, care a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Viktoria Plzen, cu 2-0. Golurile echipei viola au fost reuşite de Nicolas Gonzalez (92) şi Cristiano Biraghi (108), însă cehii jucau în zece din min. 66, când a fost eliminat Cadu.

Loviturile de pedeapsă au fost decisive

Cealaltă semifinală le va opune pe Aston Villa şi pe Olympiakos Pireu, care s-au calificat după loviturile de departajare.

Lille a învins-o pe Aston Villa cu 2-1, după prelungiri, dar echipa din Birmingham a câştigat cu 4-3 la la loviturile de departajare. Portarul argentinian Emiliano Martinez a apărat execuţiile lui Nabil Bentaleb şi Benjamin Andre.

Olympiakos a dispus cu 3-2 de Fenerbahce, la Istanbul, la loviturile de departajare, după ce gazdele au câştigat cu 1-0 după prelungiri. Portarul Kostas Tzolakis a apărat trei penalty-uri (Dusan Tadic, Cengiz Under şi Leonardo Bonucci), iar Dominik Livakovic două (Youssef El-Arabi, Rodinei).

Semifinalele Conference League:

Aston Villa vs Olympiakos

Fiorentina vs Club Brugge

Citeşte şi: Europa League / Ştim semifinalistele! Liverpool, marea absentă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS