14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalNicolae Stanciu: „Sunt multe lucruri de pus la punct“

Nicolae Stanciu: „Sunt multe lucruri de pus la punct“

Căpitanul României, Nicolae Stanciu, a afirmat, după partida amicală cu Irlanda de Nord, încheiată cu scorul de 1-1, vineri seară, pe Arena Naţională, că tricolorii mai au multe lucruri de pus la punct până la startul EURO 2024.

„E puţină dezamăgire, pentru că nu am reuşit să câştigăm. E unul dintre amicalele pe care le jucăm acasă în faţa fanilor. Cred că am reuşit să controlăm meciul, mingea a fost în permanenţă la noi. Singura scăpare a fost acel gol în primele minute. E clar că trebuie să fim mult mai concentraţi în ultimii 20-30 de metri. Am întâlnit o echipă care s-a apărat cu cinci jucători pe fund şi a fost, din păcate, destul de greu să marcăm şi golul doi. Sunt îmbucurătoare meciurile acestea fără înfrângere. Îţi dau o încredere pentru atunci când te întorci la lot, dar sunt mai multe lucruri de pus la punct, de îmbunătăţit. Toţi ne dorim să ajungem la următorul nivel pentru că la Campionatul European va fi altceva“, a declarat Stanciu, la Digi Sport.

„Ar trebui să fim un pic mai atenţi“

El a comparat jocul prestat de Irlanda de Nord cu cel a selecţionatei Andorrei:

„Meciul de astăzi a semănat cu ce am întâlnit în echipa Andorrei. S-au apărat, asta am simţit din teren. Bineînţeles, cu un plus mai mare din partea jucătorilor irlandezi, dar asta am simţit că vor să facă. Nu am avut însă un meci pe care să-l controlăm cap coadă, deşi ne doream să facem asta, să avem mingea aproape tot meciul. Ar trebui să fim un pic mai atenţi, mai concentraţi în ultima treime şi cu siguranţă vor veni şi golurile“.

Stanciu a mai spus că încrederea grupului de la echipa naţională este încă la un nivel destul de ridicat.

„Avem foarte puţine zile împreună la lot. Am făcut un antrenament sau două împreună cu tot lotul. E destul de complicat. Meciul cu Columbia e un test pe care îl aşteptăm cu nerăbdare. Ne dorim să jucăm cu cele mai puternice echipe. Încrederea grupului este una foarte mare“, a punctat Stanciu.

România urmează să dispute un al doilea meci de pregătire înaintea participării la EURO 2024, marți (26 martie), de la ora 21.30, pe „Wanda Metropolitano“ din Madrid, contra selecţionatei Columbiei.

Citește și: Edward Iordănescu, guraliv după prestația modestă a României cu Irlanda

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS