20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFC Botoşani - „U“ Craiova | Alb-albaştrii vor să se reabiliteze în Moldova

FC Botoşani – „U“ Craiova | Alb-albaştrii vor să se reabiliteze în Moldova

Universitatea Craiova încheie săptămâna cu o partidă în deplasare, în faţa penultimei clasate, FC Botoşani. Confruntarea este programată duminică, de la ora 17.15, şi contează pentru etapa 26 din Superligă. Gruparea din Bănie a organizat joi conferinţa premergătoare disputei din Moldova. Antrenorul Ştiinţei, Ivaylo Petev, şi căpitanul Nicuşor Bancu au admis că moralul alb-albaştrilor nu este la cote maxime, dar au punctat că o victorie la Botoşani ar aduce liniştea în tabăra olteană.

Ivaylo Petev: „Emoţii vor fi indiferent de scor“

Antrenorul Ivaylo Petev consideră că echipa a învăţat ceva din semieşecul cu U Cluj şi speră ca evoluţia să fie mai consistentă la Botoşani.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Botoșani!

„M-am uitat pe statistică şi ne aşteaptă un meci greu. În ultimii 4 ani noi nu am câştigat pe terenul Botoşaniului şi este clar că ne aşteaptă un meci greu. Ne pregătim pentru acest joc, băieţii se antrenează bine şi cu dispoziţie pe măsură. Suntem pregătiţi să stricăm această statistică negativă. Nu vreau să vorbesc despre arbitraje, nu e treaba mea. Eu sper că la ora meciului toată lumea va fi pregătită.

Vom căuta victoria încă din primele minute, dar, repet, nu va fi uşor deloc. Niciun joc nu este la îndemână. Important este să fim stabili, să rămânem concentraţi 100% şi să ne vedem de jocul nostru. Nu am arătat un joc bun cu U Cluj, ne-am creat multe situaţii şi mă deranjează că am pierdut două puncte. Ăsta este fotbalul, acum nu mai putem face nimic. Sperăm să recuperăm duminică. Se pare că acest 2-0 este periculos pentru noi, dar trebuie să se oprească situaţia asta. Trebuie să trecem peste asta şi să rămânem puternici din punct de vedere psihic. Emoţii vor fi îndiferent de scor, important este să avem un gol mai mult decât adversarii“, a declarat tehnicianul bulgar.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Referindu-mă la joc, cred că cei cinci jucători care au venit vor aduce un plus. Unora le trebuie timp mai mult pentru adaptare. S-a întors şi Screciu, suntem toţi acum şi putem să muncim aşa cum trebuie. Scopul nostru este să arătăm mai bine de la meci la meci. La psihic trebuie să mai lucrăm, să avem mai multă încredere şi să nu mai primim goluri cu atât de multă lejeritate.

Noi ne luptăm meci de meci pentru puncte. Am pierdut multe, sperăm ca în următoarele meciuri să avem şi noroc. Fotbalul este un joc de contact, nu ne sperie terenul lor. Suntem într-un moment mai greu din punct de vedere ofensiv, dar va veni şi situaţia când vom avea trei şuturi şi trei goluri. Şi eu vreau să avem 5-0, dar toţi suntem oameni, greşim şi facem lucruri bune. Blesa este aici ca să ne ajute“, a completat Ivaylo Petev.

„Universitatea Craiova va fi în play-off“

La rândul său, Nicuşor Bancu nu se împacă deloc cu parcursul Ştiinţei, dar este convins că Universitatea Craiova va fi în play-off şi va arăta un fotbal mai bun.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Nu am câştigat cu Botoşani în ultima vreme pe terenul lor. Sper ca duminică să luăm cele trei puncte, pentru că avem mare nevoie în clasament. Nu a fost o săptămână uşoară, având în vedere rezultatul cu Universitatea Cluj. Suntem dezamăgiţi, dar am strâns rândurile şi suntem pregătiţi de un nou joc. Trebuie să ne revenim.

Fiecare poate spune ce vrea (legat de critica lui Sporin Cârţu – n.r.). Eu am fost supărat după ultimul meci, trebuia să spun şi eu câte ceva. Fotbalul este de contact, nu poţi sta cu mâinile la spate mereu. Cei de la Cluj nu au solicitat nimic la acel penalti, iar arbitrul şi cei din camera VAR au verificat din proprie iniţiativă. Le-au creat un avantaj, iar pe mine m-a deranjat acest lucru.

Jucăm cu frică în unele momente, pentru că sunt atâtea jocuri în care am putea închide meciul rapid, dar suntem egalaţi. De aceea, la fiecare fază, până trecem de această perioadă, sperăm să marcăm de fiecare dată. Şi dacă nu aveau cei de la Botoşani aceste ultime două rezultate, pe teren propriu şi-ar da viaţa. Sper ca duminică să fim peste ei“, a comentat căpitanul Ştiinţei.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Cu siguranţă Universitatea Craiova va fi în play-off. Trebuie să legăm două-trei victorii, iar apoi moralul va fi altul. Asta ne lipseşte, încrederea unor rezultate pozitive. Ne poate motiva, acum, jocul din prima repriză din meciul cu Universitatea Cluj. Va fi o partidă de luptă. Trebuie să te baţi pentru fiecare minge, pentru că trebuie să câştigăm şi aşa meciurile, nu doar din punct de vedere tehnic.

Nu voi juca cu frică, chiar dacă sunt la limită cu cartonaşele. Ar fi altcineva în locul meu în cazul în care voi primi cartonaş, cum ar fi Ndong. Au fost destule greşeli împotriva noastră. Unii nu vor să recunoască, dar altul ar fi locul din clasament dacă arbitrajul ar fi fost corect de fiecare dată. Avem un lot bun, cu siguranţă s-ar fi putut şi mai bine. Avem nevoie şi de timp împreună, pentru că nu este uşor să joci cu 5-6 jucători diferiţi la fiecare meci“, a subliniat Nicuşor Bancu.

Superliga, etapa 26

Vineri, 16 februarie: Petrolul – Poli Iaşi 2-1, Rapid – AFC Hermannstadt 2-0.
Sâmbătă, 17 februarie: FC Voluntari – UTA Arad 0-1, FCU – CFR Cluj 1-3.
Duminică, 18 februarie – ora 17.15: FC Botoşani – „U“ Craiova, ora 20.00: Dinamo – Oţelul Galaţi.
Luni, 19 februarie – ora 17.30: Sepsi – Farul Constanţa, ora 20.30: U Cluj – FCSB.

Clasament: 1. FCSB 54 puncte (golaveraj 47-21), 2. Rapid 48 (45-27), 3. CFR Cluj 45 (46-26), 4. „U“ Craiova 38 (37-31), 5. Farul 37 (34-35), 6. Petrolul 35 (26-25), 7. Hermannstadt 34 (31-28), 8. UTA Arad 34 (31-36), 9. Sepsi 33 (35-31), U Cluj 33 (33-38), 11. 10. Oţelul 31 (25-25), 12. FCU 30 (39-43), 13. Voluntari 27 (29-41), 14. Iaşi 27 (28-41), 15. Botoşani 19 (25-44), 16. Dinamo 19 (17-36).

Citeşte şi: Liga Campionilor | Lazio a „corectat-o“ pe Bayern Munchen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS