20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalGianni Infantino regretă dispariţia lui Franz Beckenbauer

Gianni Infantino regretă dispariţia lui Franz Beckenbauer

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat o „legendă a fotbalului german şi mondial“ care a fost Franz Beckenbauer. Fostul mare fotbalist, antrenor şi conducător a decedat duminică, la vârsta de 78 de ani, în urma unui infarct.

„Kaiser“-ul a rămas mereu „modest“. Asta în ciuda „reuşitelor şi triumfurilor sale, care sunt gravate în istorie“, a scris oficialul italo-elveţian pe contul său de Instagram.

„A fost primul căpitan care a ridicat actualul trofeu al Cupei Mondiale FIFA în 1974. El a câştigat competiţia şi ca selecţioner al Germaniei, în 1990“, a reamintit Gianni Infantino, citat de Agerpres.

Preşedintele Federaţiei Internaţional de Fotbal a fost şi secretar general al UEFA până în 2016. El a colaborat pe atunci cu legendarul Franz Beckenbauer în cadrul forului continental. Germanul făcea parte din Comitetul Executiv.

„Un vecin extraordinar pentru mine la numeroase reuniuni. A împărtăşit cu dărnicie cunoştinţele sale despre fotbal“, a subliniat Gianni Infantino.

Beckenbauer a fost „o persoană cu adevărat formidabilă, un prieten al fotbalului, un campion şi o veritabilă legendă. Franz nu va fi uitat niciodată“, a concluzionat Infantino.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a anunţat luni seară că fostul mare fotbalist şi antrenor Franz Beckenbauer a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 78 de ani. Beckenbauer a câştigat Cupa Mondială, atât ca jucător, în 1974, cât şi ca antrenor, în 1990, când Matthaeus era căpitanul echipei. El a fost căpitan al naţionalei RFG în anii 1970, selecţioner al Germaniei (1984-1990) şi fost director al clubului Bayern Munchen în anii ’90.

Citeşte şi: Aleksander Ceferin, marcat de moartea lui Franz Beckenbauer

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS