13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAleksander Ceferin, marcat de moartea lui Franz Beckenbauer

Aleksander Ceferin, marcat de moartea lui Franz Beckenbauer

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, şi-a luat adio cu un mesaj emoţionant de la fostul fotbalist şi antrenor german Franz Beckenbauer. Slovenul l-a numit „o adevărată legendă“, relatează EFE, citată de Agerpres.

„Lumea fotbalului deplânge pierderea legendarului Kaiser. Polivalenţa sa incomparabilă, tranziţiile sale elegante între apărare şi mijlocul terenului, controlul impecabil al mingii şi stilul său vizionar au remodelat felul în care se juca fotbalul în epoca sa“, a subliniat Ceferin.

Potrivit oficialului UEFA, „calităţile sale de lider au strălucit atunci când el a fost căpitanul celor două echipe, naţionala şi Bayern Munchen, în cele mai bune perioade ale lor. Și el a continuat să strălucească în cariera sa de antrenor“.

De asemenea, slovenul a subliniat faptul că „moştenirea lui Beckenbauer ca una dintre cele mai mari figuri ale fotbalului din toate timpurile este dincolo de orice îndoială“.

Franz Beckenbauer a murit luni, din cauza unui infarct, la vârsta de 78 de ani.

Beckenbauer a câştigat Cupa Mondială cu naţionala Germaniei, atât ca jucător, în 1974, cât şi ca antrenor, în 1990. A fost dublu laureat al Balonului de Aur, în 1972 şi 1976. Fostul fundaş a cucerit de trei ori Cupa Campionilor Europeni cu Bayern, în 1974, 1975 şi 1976.

Citește și: Fotbalul german este în doliu: a decedat Franz Beckenbauer!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS