16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMihai Rotaru a pregătit primul transfer. Vezi cine vine la Universitatea Craiova!

Mihai Rotaru a pregătit primul transfer. Vezi cine vine la Universitatea Craiova!

Problemele din flancul drept ale Universităţii Craiova, generate fie de accidentări, fie de lipsa formei sportive a jucătorilor din acea zonă, l-au determinat pe finanţatorul Mihai Rotaru să caute o soluţie viabilă. Conducătorul Ştiinţei a ajuns deja la un acord cu Pyry Soiri, un jucător finlandez, obişnuit cu prezenţele la echipa naţională. Fotbalistul are 29 de ani şi a ajuns astăzi în Bănie, urmând să parafeze înţelegerea cu gruparea olteană după ce va efectua vizita medicală.

Pyry Soiri are 43 de partide jucate pentru Finlanda, pentru care a înscris 7 goluri. În ultimele două sezoane a evoluat pentru HJK Helsinki. El a devenit liber de contract în această iarnă. În trecut a mai evoluat pentru Mypa, Japs, Kotka (Finlanda), VPS, Soligorsk (Belarus), Admira Wacker (Austria), Esbjerg (Danemarca).

Pyry Soiri are patru trofee în palmares. A cucerit Cupa Belarusului (2018/2019), cu Shakhter Solgorsk, o Cupă (2023) şi două campionate în Finlanda (2022, 2023), cu HJK Helsinki.

Fundaș lateral de meserie, Pyry Soiri poate evolua și în poziția de mijlocaș de bandă. Cota lui de piaţă este de 400.000 de euro, conform Transfermarkt.

Vor urma alte două-trei transferuri importante!

În afară de Pyry Soiri, finanţatorul Universităţii Craiova mai poartă negocieri cu alţi doi fotbalişti. În discuie intră un fundaş central şi un mijlocaş la închidere, ambii străini. Nu este exclus ca până în perioada de mercato (16 ianuarie – 12 februarie), Ştiinţa să-şi întărească şi ofensiva cu un atacant de gura porţii, dar numai dacă apare ceva bun la „orizont“.

Cât despre plecări, Ştiinţa s-ar putea despărţi în această iarnă de trei-patru jucători. Două dintre ţintele conducerii sunt Florin Borţa şi Alexandru Işfan. La primul nu sunt probleme, deoarece îi expiră contractul. În cazul lui Işfan se ia în calcul şi împrumutul. Lista cu împrumuturi ar putea cuprinde şi numele altor jucători care n-au dat satisfacţie şi au prins minute puţine în tricoul alb-albastru.

Reunirea lotului Universităţii Craiova este programată pe 4 ianuarie, imediat după urmând un cantonament în Antalya.

Citeşte şi: Răzvan Burleanu: „Este extraordinar că România revine la un turneu final“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS