20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIsrael - România | Tricolorii sunt pregătiţi de misiune!

Israel – România | Tricolorii sunt pregătiţi de misiune!

Naţionala României se află în faţa unui joc extrem de important, ce-i poate aduce calificarea la Campionatul European din 2024. Astfel, tricolorii vor juca sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21.45, la Felcsut (Ungaria), pe stadionul „Pancho“, contra Israelului.

Cum rezultatele înregistrate de curând în meciurile restante ne-au avantajat, calculele privind îndeplinirea marelui obiectiv sunt simple. Dacă nu pierdem sâmbătă, în Ungaria, obținem matematic calificarea la turneul final din Germania, iar marți, de la ora 21.45, contra Elveției, ne-am bucura de fotbal pe Arena Națională.

Partida Israel – România va fi arbitrată de o brigadă din Franţa. Aceasta va fi compusă din centralul François Letexier, asistenţii Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, respectiv rezerva Jérémy Stinat. VAR-ul va fi asigurat de Jérôme Brisard şi Eric Wattellier.

Grupa I preliminară:

Etapa 9 | sâmbătă, 18 noiembrie – ora 19.00: Belarus – Andorra; ora 21.45: Israel – România, Elveția – Kosovo.

Etapa 10 (ultima) | marţi, 21 noiembrie – ora 21.45: România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus.

Clasament: 1. Elveţia 16 puncte (golaveraj 21-9), 2. România 16 (13-4), 3. Israel 12 (8-9), 4. Kosovo 10 (9-8), 5. Belarus 6 (7-14), 6. Andorra 2 (3-17).

Primele două clasate la finalul preliminariilor se califică la EURO 2024, găzduit de Germania.

Edward Iordănescu: „E nevoie de curaj şi echilibru“

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri seară, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi au nevoie de curaj şi echilibru pentru a face ultimul pas şi a califica prima reprezentativă la turneul final după opt ani.

„Am venit aici foarte conştienţi de momentul pe care îl avem în faţă. E un moment pe care îl căutăm de foarte mult timp. Am venit cu multă încredere şi convingere, cu multă muncă şi sacrificii. Suntem în acelaşi timp conştienţi că e nevoie de mult curaj şi echilibru pentru a face acest ultim pas şi să calificăm naţionala la EURO după opt ani. Avem o responsabilitate foarte mare, pentru că sunt mulţi ani de când echipa naţională nu a mai fost la un turneu final. Dar este datoria noastră să ne îndeplinim acest obiectiv. Am încredere totală în băieţii de la echipa naţională! Iar dacă noi confirmăm şi ne calificăm, înseamnă că toată munca noastră de până acum a fost una potrivită“, a afirmat tehnicianul.

„Suntem bucuroşi să avem cea mai bună apărare din grupă şi una dintre cele mai bune din toate grupele. Am luat în total 4 goluri, dar 50% le-am primit cu Elveţia. Dar acest lucru nu ne garantează mâine nimic, trebuie să continuăm să muncim şi să credem în obiectivul nostru. Suntem conştienţi de presiunea şi provocarea pe care o avem în faţă, dar grupul este pregătit pentru absolut tot“, a adăugat selecţionerul.

„Ne aşteptăm la o confruntare foarte grea“

Edward Iordănescu nu consideră că România este favorită în partida cu Israel de sâmbătă.

„Pentru mine nu a fost o surpriză ce a arătat Israelul la Bucureşti, adică forţă de joc şi calitate. De aceea sunt foarte conştient că nu va fi uşor mâine. Însă am ajuns acolo unde ne-am dorit, să jucăm cu o calificare pe masă. Suntem foarte conştienţi de forţa adversarului de mâine. Apreciez calitatea individuală a jucătorilor israelieni. I-am urmărit şi pot spune că sunt foarte valoroşi. Sunt jucători cu experienţă internaţională, iar antrenorul lor este un profesionist desăvârşit. Aşa că ne aşteptăm la o confruntare foarte grea pentru echipa noastră naţională. Noi nu avem cum să fim favoriţi atâta timp cât rezultatul din tur, de la Bucureşti, a fost egal şi ultimul amical a fost tot egal. Nu vorbim de favoriţi. Dar Israelul are jucători cu foarte multă valoare“, a explicat Iordănescu.

Sunt probleme medicale în lot

Selecţionerul a dezvăluit că nu a stabilit încă primul „unsprezece“. El a precizat că există unele probleme medicale la anumiţi jucători.

„Nu am stabilit primul ‘unsprezece’. Mai avem o noapte. Sunt şi câteva semne de întrebare din punct de vedere medical. După ce vom discuta sperăm ca mâine să tragem linie şi să fim inspiraţi să facem alegerile cele mai bune. Vom vedea mâine o echipă care să ne aducă o calificare“, a spus el.

Edward Iordănescu a subliniat că echipa are capacitatea de a se califica la turneul final:

„Noi suntem concentraţi total pentru jocul de mâine, pentru că ne dă posibilitatea să producem o calificare. Vrem să o aducem acasă, în România, şi să nu mai prelungim momentul (n.r. – până la finalul ultimei partide, cea cu Elveţia). Ar fi ceva fantastic să reuşim, depinde de noi. În cazul nefericit în care nu se întâmplă mâine, sunt sigur că ne vom replia, pentru că avem puterea să ne ridicăm rapid. Nu suntem la nivelul la care consider că putem fi şi pe care eu îl doresc. Însă suntem la un nivel suficient de bun ca să ducem România la European“.

Citește și: Preliminarii Euro 2025 | România U21 a surclasat Albania U21. Marian Danciu, printre marcatori!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS