9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPreliminarii CE 2024 | Răzvan Marin: „Sper să rămânem pe locul 2 în clasament“

Preliminarii CE 2024 | Răzvan Marin: „Sper să rămânem pe locul 2 în clasament“

Naţionala României o întâlneşte joi, de la ora 21.45 (Antena 1), pe stadionul „Szusza Ferenc“ din Budapesta, pe Belarus, într-o partidă contând pentru etapa a 7-a din Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024.

Disputa va fi arbitrată de o brigadă norvegiană, compusă din centralul Espen Eskås şi asistenţii Jan Erik Engan, respectiv Isaak Elias Bashevkin. Al patrulea oficial va fi Kristoffer Hagenes. VAR-ul va fi asigurat de doi spanioli: Guillermo Cuadra şi José Luis Munuera.

Tot joi, de la ora 21.45, se va disputa şi meciul Andorra – Kosovo, în timp ce Israel – Elveţia a fost reprogramat pentru 15 noiembrie, din cauza atacurilor militanţilor Hamas.

Clasament: 1. Elveţia 14 puncte (golaveraj 17-5), 2. România 12 (9-4), 3. Israel 11 (7-7), 4. Belarus 4 (4-11), 5. Kosovo 4 (5-8), 6. Andorra 2 (3-10).

După acest joc, reprezentativa noastră va da piept şi cu Andorra. Disputa va avea loc pe Arena Naţională, duminică, 15 octombrie, de la ora 21.45.

Răzvan Marin: „Ne afectează treaba asta“

Mijlocaşul Răzvan Marin a declarat că speră ca România să se menţină pe locul 2 al clasamentului Grupei I din preliminariile EURO 2024 şi după partidele cu Belarus şi Andorra.

„Ne aşteaptă două meciuri importante pe care trebuie să le câştigăm. Dacă facem ceea ce am făcut şi până acum, mă refer la munca şi seriozitatea arătate pe teren, putem obţine rezultatele pe care ni le dorim. Sper ca şi după aceste două meciuri să rămânem pe locul 2 în clasament. Apoi, în noiembrie, vom vedea ce va fi“, a afirmat mijlocaşul într-un interviu acordat FRF.

„Îmi doresc ca faptul că jucăm fără spectatori cu Belarus şi doar cu copii în tribune cu Andorra să nu aibă un impact asupra noastră. Noi am mai trecut prin asta şi nu ne-a picat foarte bine. Îmi aduc aminte de meciul cu Islanda, de pe Ghencea, când am jucat fără spectatori. Atunci aveam nevoie să câştigăm, dar fără spectatori parcă nu a mai venit motivaţia aia din tribune. Dar sper ca de data asta să ne ridicăm nivelul, să fim foarte motivaţi şi conştienţi de unde vrem să ajungem. Nu e acelaşi lucru când sunt doar copii în tribune. Noi trebuie să ne capacităm maxim. E diferit şi ne afectează într-un fel treaba asta“, a adăugat el.

Răzvan Marin susţine că unitatea de grup este principalul atu al primei reprezentative a României: „Am spus că trebuie să fim uniţi până la capăt şi să avem în minte un singur obiectiv, acela de la fi la EURO anul viitor. Până acum suntem în cărţi, ca să spun aşa. Avem un grup unit, am crescut majoritatea împreună. Mulţi ne ştim de la U21, aşa că nu sunt probleme. Eu sunt în continuare optimist. Principalul nostru atu este unitatea de grup, iar asta s-a văzut. Toţi am înţeles că fără unitate nu se poate realiza nimic“.

Citeşte şi: Juniori | Deplasare nefastă în Ardeal pentru Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS