13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEden Hazard şi-a anunţat retragerea din activitate

Eden Hazard şi-a anunţat retragerea din activitate

Fotbalistul belgian Eden Hazard (32 de ani) şi-a anunţat, astăzi, retragerea din activitate, după o carieră în care a jucat la Lille, Chelsea şi Real Madrid, informează Agerpres.

„Trebuie să ştii să asculţi şi să spui stop în momentul potrivit. După 16 ani de carieră şi peste 700 de meciuri disputate, am decis să pun capăt carierei de fotbalist profesionist“, a anunţat Hazard, fost căpitan al naţionalei Belgiei, pe contul său de Instagram.

„Am reuşit să îmi îndeplinesc visul. Am jucat şi m-am distrat pe multe stadioane în toată lumea. În carieră am fost norocos să întâlnesc mari manageri, antrenori şi colegi. Le mulţumesc tuturor pentru momentele frumoase“, a mai spus Hazard, care le-a mulţumit şi cluburilor la care a evoluat, dar şi federaţiei belgiene şi echipei naţionale.

„Mulţumiri speciale familiei mele, prietenilor, sfătuitorilor mei şi oamenilor care mi-au fost aproape la bine şi la rău. În final, un mare mulţumesc fanilor mei. M-aţi urmărit în toţi aceşti ani şi m-aţi încurajat oriunde am jucat. Acum a venit timpul să mă fiu alături de cei pe care îi iubesc şi să am noi experienţe. Ne vedem în curând în afara terenului prieteni“, a mai scris atacantul.

Belgianul nu mai avea club din iunie, când s-a despărţit de Real Madrid. Mai avea contract cu „galacticii“ până în 2024.

Eden Hazard a reuşit eventul cu Lille în 2011. Apoi s-a transferat la Chelsea, unde a evoluat timp de şapte sezoane (2012-2019). A devenit unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii. El a cucerit cu echipa de pe „Stamford Bridge“ două titluri în Premier League (2015, 2017) şi două trofee ale Europa League (2013, 2019).

În iunie 2019 s-a transferat la Real Madrid, pentru 115 milioane de euro. În urma unei accidentări suferite în primul său sezon la Real Madrid (2019/20), într-un meci din Liga Campionilor cu PSG, Hazard nu a mai reuşit să revină la nivelul său obişnuit şi s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. Hazard nu a marcat decât 7 goluri în 54 de meciuri pentru Real. A reuşit, totuşi, să îşi treacă în palmares două titluri de campion (2020, 2022), Liga Campionilor (2022) şi Supercupa Europei (2022).

Hazard a câştigat bronzul cu naţionala Belgiei la Cupa Mondială din 2018 şi s-a retras după CM 2022, cu 126 de selecţii şi 33 de goluri marcate pentru „diavolii roşii“.

Citeşte şi: UEFA a atribuit Regatului Unit şi Irlandei EURO 2028, iar EURO 2032, Italiei şi Turciei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS