14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU – FCSB 1-3 | Echipa lui Mititelu s-a trezit abia spre final

FCU – FCSB 1-3 | Echipa lui Mititelu s-a trezit abia spre final

FCU Craiova a debutat cu un eșec clar în noua ediție de campionat, 1-3 cu FCSB, duminică seară, pe stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu (11.200 de spectatori).

Oaspeții au deschis repede scorul, prin David Miculescu (’8, 0-1). A fost o centrare venită dintr-un corner bătut de Coman de pe stânga, mingea a fost deviată de Djokovic până la Miculescu, iar acesta a pus latul imparabil de la 7 metri.

Trupa lui Charalambous și-a majorat avantajul prin Florinel Coman, dintr-un penalti transformat fără emoții (’16, 0-2). A fost un contraatac purtat pe centru de Olaru, care i-a pasat lui Coman la întâlnire, prin fața lentului Achim, iar atacantul FCSB-ului a fost „agățat“ de portarul Robert Popa, ieșit în întâmpinare.

FCSB putea marca din nou, după o acțiune pe dreapta și o pasă decisivă a lui Alex Băluță, dar Florinel Coman l-a țintit pe Robert Popa (’26).

Până la pauză, bucureștenii au mai irosit ocazii bune prin Haruț (’40), Djokovic (’41) și Pantea (’45+4). În tot acest timp, FCU nu a avut nici măcar un șut pe poartă, fiind dominată copios!

FCU s-a mai „înviorat“ și goluri s-au mai dat

La reluare, intrarea lui Asamoah și ieșirea lui Coman au făcut ca jocul să se schimbe puțin și FCU să fie periculoasă.

Gazdele au trecut pe lângă gol în minutul 52, când Compagnucci a centrat perfect de pe dreapta pentru Chițu, dar lovitura de cap a acestuia a fost scoasă de lângă bară de Tîrnovanu.

Replica nu s-a lăsat așteptată, Edjouma (’54) și Cordea (’56) i-au dat emoții lui Popa.

FCSB s-a desprins la trei goluri după o nouă greșeală a lui Achim, care i-a pasat unui adversar. Mingea a ajuns la Cordea și de la acesta la Edjouma, care a îndeplinit o simplă formalitate din fața porții (’60, 0-3).

FCU a reușit să reducă din diferență în urma unui penalti just acordat, după o intrare imprudentă a lui Djokovic asupra lui Chițu. Lovitura de pedeapsă a transformat-o Sidibe, după o execuție interesantă (’73, 1-3).

Gazdele s-au năpustit în atac în finalul partidei și au mai avut două faze periculoase prin Sidibe și Henriques, dar tabela a rămas nemodificată până la ultimul fluier.

FCU Craiova: R. Popa – Compagnucci, Paramatti, Henriques, Mascarenhas – D. Albu (’81, Pop), Achim – Baeten (’65, Sidibe), Bahassa (’83, Ibrahim), Van Durmen (’46, Asamoah) – Chițu. Antrenor intermar: Florin Drăgan.

FCSB: Tîrnovanu – Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic – Olaru (’45, Edjouma), Șut, Djokovic (’90+4, Lixandru) – A. Băluță (’70, Ov. Popescu), Miculescu (’70, V. Gheorghe), Fl. Coman (’46, Cordea). Antrenor: Elias Charalambous.

Cartonașe galbene: Paramatti ’70, Albu ’76 / Edjouma ’55, Radunovic ’76.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu, Radu Ghinguleac; Bogdan Dumitrache.
Observatori: Aron Huzu (CCA), Romulus Chihaia (LPF).

În etapa următoare, FCU va juca la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, vineri, de la ora 18.30. FCSB va susține derbiul cu Dinamo, sâmbătă, de la ora 21.30, pe teren propriu.

Superliga, etapa 1

Vineri, 14 iulie: Oțelul Galați – UTA Arad 1-1, Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe 0-0.
Sâmbătă, 15 iulie: FC Hermannstadt – Farul Constanța 0-1, CFR Cluj – Poli Iași 2-0.
Duminică, 16 iulie: Petrolul Ploiești – U Cluj 1-1, FCU Craiova – FCSB 1-3.
Luni, 17 iulie – ora 18.30: FC Voluntari – FC Botoșani, ora 21.30: Dinamo – Universitatea Craiova.

Citește și: Superliga | Petrolul și U Cluj au remizat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS