17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMihai Rotaru nu-i dă şanse lui Mititelu la ÎCCJ: „Nu există“

Mihai Rotaru nu-i dă şanse lui Mititelu la ÎCCJ: „Nu există“

Universitatea Craiova şi-a adjudecat palmaresul după o luptă de 10 ani în instanţele din România. Reprentanţii clubului FCU sunt hotărâţi să meargă mai departe ca să-şi caute dreptatea, iar următoarea cale de atac ar fi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Finanţatorul Ştiinţei, Mihai Rotaru, nu-şi face deloc griji în privinţa asta şi anunţă că nici nu-şi doreşte suporterii altor echipe.

„Nu e victoria mea, e a orașului. Eu sunt doar custode al Universității Craiova. A fost o luptă care a durat 10 ani în instanță şi o victorie care îți dă satisfacție. Poate că e cea mai importantă după câștigarea stemei și a denumirii. Ele sunt ale orașului și așa trebuie să rămână! Putem să ne bucurăm de stemă, palmares.

Șansele sunt la zero ca să se schimbe ceva. Dosarul poate merge doar la ICCJ. Șansele, juridic vorbind, nu există. În oraș, lucrurile erau clare. Noi vrem să ne creștem bazinul de fani prin rezultate sportive, chiar dacă pe termen mediu și scurt am suferit.

Nu ne dorim să atragem suporterii altor echipe. Sunt în zona noastră. Bazinele noastre sunt în Oltenia și București. La nivelul suporterilor, această veste a creat euforie. Nu puteai înainte să spui dacă este albă sau neagră. Este o euforie la nivelul tuturor suporterilor“, a declarat Mihai Rotaru, la Digi Sport.

E dispus să facă un pas înapoi şi să rămână un simplu acţionar

Mihai Rotaru a vorbit şi despre viitorul său la Universitatea Craiova, admiţând că este tentat să facă un mic pas înapoi dacă va găsi pe cineva potrivit care să ducă acest club la un nivel mai mare.

„Eu nu iau deciziile importante în funcție de ce se întâmplă azi sau mâine. Eu mi-am depus mandatul. Mi-am propus să stau în fotbal 10 ani. Am depus mandatul la Universitatea Craiova. Am anunțat de câteva luni orașul Craiova că trebuie să găsim alte soluții. Craiova merită să aibă o echipă mare. Eu am reușit să ajut la renașterea echipei și să cresc o echipă bună.

Am anunțat partenerii că trebuie să găsească alte soluții. Trebuie să avem și soluții! Din păcate nu s-au găsit deocamdată. Sigur, eu nu o să las Universitatea să moară. Pentru a putea face o echipă mare trebuie să avem și alte soluții. Să mă înlocuiască. Eu tot timpul voi aduce un aport financiar la club, dar vreau să stau deoparte. Un milion pot da oricând“, a explicat acţionarul principal al Universităţii Craiova.

„Craiova e pe un deficit financiar de 5 milioane de euro anual, în condițiile în care nu vinde jucători. Sunt oameni care vor să vină și sigur vor veni. Ca să plec pur și simplu, ar fi însemnat insolvența și, ulterior, falimentul. Nu putem să ne batem joc de suporteri! Dacă vin 10 investitori să dea câte 250 de mii de euro pe an, sunt 2,5 milioane.

Dacă noi am fi luat acel campionat, cred că ar fi schimbat perspectiva. La ce am investit, nu am făcut rezultate. Nu vreau ca Universitatea Craiova să scadă ștacheta. Craiova nu trebuie să aparțină unei singure persoane. Am discuții avansate, să vină fiecare după posibilități”, a mai spus Mihai Rotaru.

Citeşte şi: Eugen Neagoe primeşte întăriri la echipă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS