17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21 - Ucraina U21 0-1 / Ne-am ales cu nimic, spunem pa-pa Europeanului!

România U21 – Ucraina U21 0-1 / Ne-am ales cu nimic, spunem pa-pa Europeanului!

România U21 a fost învinsă de Ucraina U21, scor 0-1, și este ca și eliminată de la EURO 2023. Golul decisiv a venit în minutul 89, când Dican a deviat în propria poartă. Practic s-a cam făcut dreptate în această grupă, pentru că, la cum s-a prezentat în primele două dueluri, naționala pregătită de Săndoi nu ar fi meritat să se regăsească în faza sferturilor de finală. Rămânem cu organizarea, cu publicul prezent la meciuri și cam atât! Ne-am ales cu nimic…

Noroc cu Târnovanu

Jumi-juma! Cam asta putem spune după primele 45 de minute ale disputei dintre România și Ucraina. Săndoi a schimbat echipa, iar acest lucru s-a simțit încă din start. Trei jucători ai Universității Craiova și-au făcut simțită prezența în primul 11, printre care și Vladimir Screciu, întors de puțin timp de la selecționata de seniori. România a debutat furibund, cu încredere și i-a cam înghesuit pe vizitatori în propria jumătate. Petrila, Munteanu și Markovic au încercat să puncteze, însă execuția lor a fost nefericită. A urmat, apoi, cea mai mare ocazie a jocului, care l-a scos în evidență pe Tîrnovanu. Portarul lui FCSB a intervenit miraculos, cu brațul la nivelul gazonului, în situație de 1 vs 1 cu atacantul advers și a păstrat scorul egal pe tabelă. 

Până la finalul reprizei, pe lângă o acțiune spectaculoasă a lui Markovic, România nu prea a mai contat ofensiv, în timp ce Ucraina a mai irosit două atacuri bune. Kaschchuk a scăpat singur de două ori cu Târnovanu, însă portarul român a fost la locul potrivit și a intervenit, din nou, excelent. 0-0 la pauză și speranțe pentru partea a doua!

Ei au dominat, noi am marcat….dar în proprie poartă!

Primele 10 minute din repriza secundă au fost de groază. Ucraina ne-a sufocat, a atacat din toate părțile și a ratat extrem de mult. Târnovanu și-a continuat seria paradelor, apărat, totuși, și de bara transversală în minutul 53. România se poate spune că nici nu a ieșit din propria jumătate de teren, nivelul fotbalului prestat de elevii lui Săndoi fiind chiar mediocru. Mai mult de atât, au apărut și bâlbâielile în defensivă odată cu presiunea constantă venită dinspre ucrainieni, dar se ajunsese în minutul 60, iar tabela rămânea neschimbată.

Dacă rivalitatea echipelor de club este deja știută, se pare că jucătorii se înțeleg destul de bine când formează o echipă. În minutul 62, Markovic, jucătorul Universității Craiova, a luat o acțiune pe cont propriu, a tras doi adversari după el și a pasat excelent către Dragoș Albu, jucătorul de la rivala FCU Craiova. Acesta a preluat la marginea careului, însă a trimis de puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții ucrainiene. Când toate gândurile duceau spre o remiză „albă“, Dican a închis conturile României cu EURO 2021 în urma unui autogol nefericit (89). Oaspeții au încasat și un cartonaș roșu în prelungiri, dar finalul a adus o bucurie mare în dreptul ucrainienilor și o dezamăgire uriașă în tabăra tricolorilor.

România U21: Târnovanu – Pantea, Racovițan, Dican, Țicu – Screciu, Lixandru – Ișfan, Munteanu, Petrila – Markovic. Selecționer: Emil Săndoi.

Ucraina U21: Trubin – Sych, Batahov, Talovierov, Vivcharenko – Bondarenko, Brazhko – Kaschchuk, Sudakov, Kryskiv – Sikan. Selecționer: Ruslan Rotan 

În urma acestui rezultat, România a rămas ultima în grupă, cu 0 puncte și cu șanse doar teoretice la calificare în sferturi. În ultima rundă din grupe, naționala noastră se va duela cu Croația, tot pe stadionul Ghencea (marți, ora 21.45).

Citește și: A refuzat FCSB, dar rămâne în Superligă! Vătăjelu și-a găsit echipă după despărțirea de Știința

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS