15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVladimir Screciu: „Mi-am îndeplinit visul să ajung la naţională, acum vreau la EURO“

Vladimir Screciu: „Mi-am îndeplinit visul să ajung la naţională, acum vreau la EURO“

România va disputa vineri, de la ora 21.45, la Prishtina, duelul cu naţionala din Kosovo, care va conta pentru etapa a 3-a din Grupa I preliminară Euro 2024.

Fotbalistul Universităţii Craiova, Vladimir Screciu, convocat în premieră la echipa naţională, a declarat, miercuri, într-un interviu acordat FRF TV, că şi-a îndeplinit visul de a fi convocat în lotul primei reprezentative. Acum, acesta are ca obiectiv calificarea la turneul final al Campionatului European din 2024.

Important este să pun umărul alături de băieţi ca să ne calificăm la turneul final. Asta este cel mai important pentru mine şi pentru echipa naţională. Mi-am îndeplinit visul, acela de a ajunge la prima reprezentativă. Aşa că acum obiectivul pentru mine este să ne calificăm la turneul final. Pentru mine la lot este o concurenţă benefică, pot evolua şi ca fundaş, dar şi ca mijlocaş. Pe oricare din posturi voi fi folosit, voi încerca să dau tot ce am mai bun pentru naţională. Eu sunt nerăbdător să joc în tricoul naţionalei. Am ceva emoţii, dar sunt emoţii constructive şi abia aştept“, a declarat Vladimir Screciu.

Încă nu se gândeşte la Europeanul U21

După partidele cu Kosovo şi Elveţia, jucătorul Ştiinţei va fi cooptat în lotul naţionalei de tineret, cu care va participa la Campionatul European U21.

„Momentan gândul meu este la prima reprezentativă, la aceste meciuri cu Kosovo şi Elveţia. Apoi voi merge la lotul de tineret pentru Campionatul European. Vrem să facem o figură foarte bună la turneul final U21, pentru că avem şansa să jucăm acasă cu publicul în spate. De aceea gândul nostru este să ne calificăm mai departe din faza grupelor”, a mai explicat Screciu.

Citeşte şi: Kosovo – România, duelul care ne poate apropia şi mai mult de EURO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS