13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalKosovo - România, duelul care ne poate apropia şi mai mult de EURO

Kosovo – România, duelul care ne poate apropia şi mai mult de EURO

Echipa naţională a României întâlneşte vineri, 16 iunie, de la ora 21:45 (Antena 1), pe Stadionul „Fadil Vokrri” din Prishtina, selecţionata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024. Tricolorii au maximum de puncte în grupă după două runde disputate, iar cu un nou succes îşi consolidează poziţia secundă şi se apropie şi mai mult de visul unei calificări la EURO.

România va avea parte de o brigadă de arbitri importantă la Prishtina. Olandezul Danny Makkelie va oficia partida de la centru, în timp ce asistenţi au fost delegaţi Hessel Steegstra şi Jan de Vries. Al patrulea oficial va fi Sander van der Eijk. Delegat UEFA a fost nominalizat belgianul Jean Paul Mievis, iar observator UEFA pentru arbitri va fi croatul Vlado Svilokos.

Până în prezent, România a bifat două succese în Grupa I, 2-0 în Andorra şi 2-1 în propriul fief cu Belarus. La doar trei zile distanţă de întâlnirea cu Kosovo, tricolorii lui Iordănescu vor avea parte de cea mai complicată deplasare din grupă, în Elveţia. Meciul care va conta pentru etapa a 4-a este programat luni, 19 iunie, de la ora 21:45, pe Stadion Swissporarena din Lucerna şi se va juca cu casa închisă.

Ianis Hagi ia în calcul chiar şi două victorii

Ianis Hagi, revenit la prima reprezentativă după o perioadă de absenţă din cauza unei accidentări, a declarat, miercuri, într-un interviu acordat FRF TV, că în cazul unor victorii cu Kosovo şi Elveţia, echipa naţională a României se va lupta pentru a obţine de pe primul loc al grupei calificarea la EURO 2024.

„Dacă reuşim două victorii acum, e clar că ne vom bate acolo sus pentru calificare. Însă nu ar fi corect să vorbim dinainte. Trebuie să ne concentrăm acum pe primul meci, cel cu Kosovo. Pentru a ajunge la Campionatul European e clar că trebuie să jucăm 10 meciuri foarte bine. Aşa că sperăm să încheiem acţiunea din iunie la fel cum am încheiat-o pe cea din martie (n.r. – cu 6 puncte din 6).

Eu sunt mândru că am revenit la naţională. Mental şi fizic sunt pregătit pentru orice situaţie şi gata să dau 100% pentru echipa naţională. A fost dificil de fiecare dată când nu am putut să fac parte din lotul naţionalei, în ultimul an. Dar în martie colegii mei au făcut o treabă foarte bună, au reuşit să înceapă cu dreptul această campanie. Sunt 6 puncte din 6 şi e foarte bine, pentru că moralul va fi clar unul pozitiv. Încrederea va fi mult mai bună“, a declarat Ianis Hagi.

„Va veni şi momentul nostru!“

Hagi este convins că România poate obţine calificarea la acest turneu final.

„Ar fi o mândrie să mă calific la EURO 2024. Ştiu sentimentul de a mă califica la un turneu final, dar la Under 21. Chiar nu se compară cu nicio victorie la nicio echipă de club şi cu niciun trofeu. E o senzaţie unică, aşa că vreau să o trăiesc cât mai repede. Eu sunt foarte sigur de calificare, este sentimentul meu… Mă cunosc cu aceşti colegi de la 11-12 ani, ştiu cu cine ies pe teren. Nu am niciun dubiu că va veni şi momentul nostru“, a adăgat Ianis.

Lotul României pentru meciurile cu Kosovo şi Elveţia:

Portari: Ştefan Târnoveanu (FCSB), Marian Aioani (Farul Constana), Horaţiu Moldovan (Rapid Bucureşti);

Fundaşi: Andrei Raţiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Andrei Burcă (CFR Cluj), Radu Drăguşin (Genoa), Ionuţ Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pisa), Mario Camora (CFR Cluj), Raul Opruţ (Hermannstadt);

Mijlocaşi: Marius Marin (Pista), Tudor Băluţă (Farul Constanţa), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Darius Olaru (FCSB), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Alexandru Cicâldău (Ittihad Kalba), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Deian Sorescu (FCSB), Olimpiu Moruţan (Pisa), Florinel Coman (FCSB), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma);

Atacanţi: George Puşcaş (Genoa), Denis Alibec (Farul Constanţa), Louis Munteanu (Farul Constanţa).

Citeşte şi: Croaţia a răpus „Portocala Mecanică“ chiar la ea acasă şi merge în finala Ligii Naţiunilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS