22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMihai Rotaru: „Băluţă era iubit şi respectat la Craiova! Până ieri!“

Mihai Rotaru: „Băluţă era iubit şi respectat la Craiova! Până ieri!“

Mihai Rotaru, finanțatorul celor de la Universitatea Craiova, nu a mai rezistat şi a ieşit în faţă într-o intervenție în direct la TV. Acesta a povestit desfășurarea „cazului Băluță”, cum au decurs negocierile cu mijlocaşul de 29 de ani și de ce se simte trădat.

Alexandru Băluță a avut pe masă două oferte din Liga 1. Gigi Becali și Mihai Rotaru au pus la bătaie aceleași sume, salariu lunar de 20.000 de euro și 100.000 de euro la semnătură. Finanțatorul Ştiinţei Craiova voia să îi oprească lui Băluță 50.000 de euro drept garanție, din cauza unor probleme personale ale mijlocaşului.

Oferta a venit în urmă cu 4 săptămâni

„Am văzut niște declarații care frizează bunul simț. Băluță era jucătorul crescut de noi, iubit și repectat de toată Craiova. Până ieri! Când s-a despărțit de Akademia Puskas, înainte să semnăm cu Mitriță, l-am sunat și i-am făcut ofertă. Acum 4 săptămâni s-a întâmplat. A zis că e liber, iar prima opțiune e să plece afară. I-am zis că are oferta deschisă pe masă și aștept să discutăm. Oferta era salariul pe care l-a primit de la FCSB. Ar fi fost al treilea cel mai bine plătit din România, după Florinel Coman și Ciprian Deac. A zis «mulțumesc mult!».

Acum 10 zile, m-a sunat și m-a întrebat dacă putem să ne vedem. I-am zis că până marți sunt în București, de miercuri la Craiova. Mi-a zis că vorbim miercuri sau joi. Mi-a dat și mesaj: «Când ne vedem?». I-am zis că ne vedem la 16:30. Mesajele au rămas, am dovada. A venit joi la 17:00 și m-a rugat să discutăm direct cu impresarul pe Facetime. I-am zis «Alex, lasă-mă, ești copilul nostru, hai să discutăm noi doi înainte». Am avut o discuție cu el, i-am zis că rămâne salariul de 20.000 de euro lunar, dar că e foarte greu să îi dau bani la semnătură. Între timp, noi semnasem cu Mitriță: «Uite, lui Alex nu i-am dat nimic. N-ar fi drept»“, a spus Mihai Rotaru, la Digisport.

Mitriţă i-ar fi dat toţi banii, 100.000 de euro

„Peste 2 zile l-am sunat pe Băluță, nu mi-a răspuns. M-a sunat impresarul. I-am zis dacă îi pot da lui un comision, apoi să îl dea el mai departe jucătorului sau să facă ce vrea. Mi-a zis că mai devreme de vinerea asta nu va semna cu nimeni. Mi-a vorbit de FCSB, noi i-am zis că este o greșeală mare dacă ar merge acolo, din mai multe aspecte. Noi îl știm de la 19-20 de ani, cu bune și cu rele. Pentru noi însemna altceva.

A doua zi mi-a dat Alex mesaj: «scuze că nu am sunat înapoi, eram la nuntă». Apoi, ne-am întâlnit la botez la Mitriță, a fost o atmosferă prietenească: «OK, îți dau aceiași bani pe care ți-i dă Gigi. Doar că din cei 100.000 de euro, îți opresc 50.000 de euro, iar 50.000 îi dau lui Alex Mitriță. El face ce vrea cu ei, poate să ți-i dea ție. Mitriță i-a zis să ia el toți banii, 100.000 de euro“, a continuat finanţatorul Universităţii.

Telefonul care l-a lăsat mască

„Luni seară, în jurul orei 20:00, m-a sunat Băluță. Eu eram sigur că mă sună pentru a semna contractul, era deja pregătit. Mi-a zis că a luat hotărârea să meargă la FCSB. Am rămas fără cuvinte timp de câteva secunde. I-am zis că e o ideea rea, să îmi explice de ce. A zis că e decizia lui și că nu are de gând să se mai răzgândească.

Dacă s-ar fi dus la FCSB pentru un leu în plus, înțelegeam. Dar să se ducă pe aceeași sumă de bani nu mi-a venit să cred, n-am crezut-o. Cum i-am mai dat bani împrumut de-a lungul timpului, putea să zică că are nevoie de bani acum și îi dădeam pe toți, 100.000 de euro. Mai ales că era vorba de Băluță, care a plecat din calitate de căpitan. Nu cunosc lucrurile care circulă pe rețelele sociale. Ştiu doar că Craiova e un oraș greu, care nu uită și nu iartă, a spus Rotaru.

Citeşte şi: Alex Mitriță a avut parte de o prezentare de vis la Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS