11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalKarim Benzema, trei ani la Al-Ittihad

Karim Benzema, trei ani la Al-Ittihad

UPDATE: Karim Benzema a fost prezentat oficial în această seară de conducătorii clubului Al-Ittihad

Atacantul francez Karim Benzema s-a despărţit după 14 sezoane de echipa spaniolă Real Madrid. Câştigătorul Balonului de Aur în 2022 a semnat un contract pe trei ani cu formaţia Al-Ittihad din Arabia Saudită. Anunţul a fost făcut de către o sursă internă din cadrul clubului saudit, citată de AFP şi Agerpres.

„Benzema a semnat un contact pentru transferul său la Al-Ittihad, pentru o perioadă de trei ani“, a precizat sursa respectivă.

Fotbalistul francez de 35 de ani a disputat duminică ultimul său meci în tricoul lui Real Madrid. El a şi marcat, din penalti, în partida încheiată la egalitate, 1-1, cu Athletic Bilbao.

A câştigat 25 de trofee cu Real

Clubul Real Madrid a anunţat oficial duminică despărţirea de căpitanul său Karim Benzema. Acesta este jucătorul cu cele mai multe trofee cucerite cu gruparea „galactică“ (25), la egalitate cu brazilianul Marcelo.

Benzema a sosit pe „Santiago Bernabeu“ în iunie 2009, în acelaşi timp cu starul Cristiano Ronaldo. Ambii au format atacul „blanco“ până în 2018, când portughezul s-a transferat la Juventus Torino.
În 14 sezoane petrecute clubul madrilen, Benzema a câştigat 5 Ligi ale Campionilor, 5 Cupe Mondiale ale Cluburilor, 4 Supercupe ale Europei, 4 titluri de campion al Spaniei, 3 Cupe şi 4 Supercupe ale Spaniei. Francezul a disputat în total 647 de meciul în tricoul echipei spaniole şi a înscris 353 de goluri. Este al doilea marcator din istoria lui Real Madrid, după Cristiano Ronaldo (450 de goluri).

Karim Benzema a evoluat anterior la Olympique Lyon, echipă alături de care a câştigat patru titluri consecutive de campion al Franţei, între 2005 şi 2008.

Citeşte şi: S-a retras Zlatan! Ibrahimovic: „Îmi va fi dor de vestiar“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS