16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – Farul | Gică Hagi: „Toţi cunoaştem spiritul oltenesc, e o provocare“

„U“ Craiova – Farul | Gică Hagi: „Toţi cunoaştem spiritul oltenesc, e o provocare“

Universitatea Craiova și Farul Constanța se întâlnesc sâmbătă, 13 mai, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa 8 a play-off-ului Superligii.

Antrenorul Farului Constanţa, Gică Hagi, a afirmat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că ştie foarte bine spiritul oltenesc. El consideră că formaţia sa va avea o partidă plină de provocări împotriva Științei.

„Avem un meci în deplasare cu o echipă cu un lot foarte bun, care este în formă. În toate meciurile jucate a arătat că este foarte competitivă. Este o mare provocare pentru noi şi o deplasare dificilă. Ştim toţi din România care este spiritul oltenesc. Cu siguranţă va fi un meci între două echipe care vor să câştige, aşa că ei vor căuta să marcheze golul. Sunt sigur că va fi un meci foarte frumos“, a declarat Hagi.

„Mergem cu gândul la Craiova doar pentru a lua cele trei puncte“

Tehnicianul liderului din Superligă se confruntă cu probleme de lot înaintea meciului din Bănie.

„Este o provocare mare pentru noi din toate punctele de vedere. Săptămâna aceasta s-au întâmplat foarte multe la noi în casă. Sunt anumite accidentări pe care le avem, din păcate, începând cu Băluţă şi Larie, plus celelalte care au fost înainte. A fost o săptămână dificilă din punctul acesta de vedere. Trebuie să creăm o echipă competitivă. Pentru că mergem cu gândul la Craiova doar pentru a lua cele trei puncte, chiar dacă ştim că este dificil. În compartimentul defensiv trebuie să găsim formula ideală, pentru că avem probleme. Din păcate asta este situaţia. Am arătat că jucăm un fotbal foarte, foarte bun, la un nivel înalt, şi eu sunt încrezător în ceea ce îi priveşte pe cei care vor intra în echipă. Trebuie încredere multă, curaj, şi sper să ne întoarcem acasă cu cele trei puncte“, a subliniat antrenorul.

„Nu intru în speculaţii“

Gică Hagi nu a dorit să comenteze speculaţiile referitoare la o posibilă plecare a sa de la Farul Constanţa la finalul sezonului.

„Eu am meci cu Craiova, nu pot să vorbesc despre ce va fi nu ştiu când. Nu intru în speculaţii. Şi aşa se speculează foarte mult. Toate gândurile mele sunt legate de cum fac echipa mâine, ca să arătăm bine pe teren, să controlăm ritmul şi intensitatea jocului, să încercăm să ne impunem. Mai avem aceste trei meciuri, apoi vom vedea. Vom analiza şi vom vorbi despre ce va fi în viitor“, a afirmat Hagi.

„Noi chiar ştim să atacăm“

În ceea ce priveşte câştigarea titlului, Gică Hagi a spus că nu face calcule pentru ultimele trei etape din play-off.

„Pentru mine contează acum doar meciul cu Craiova şi atât. Nu mă gândesc mai departe. Un lucru este cert: suntem pe primul loc! Fiecare meci are istoria lui şi trebuie să arătăm bine. E clar că suntem acolo şi dacă vom ieşi campioni va fi o sărbătoare mare la Constanţa. Visăm şi muncim pentru acest lucru. Nivelul în play-off este foarte ridicat şi trebuie să faci ambele faze foarte bine, chiar dacă spiritul nostru este de a ataca, şi am arătat-o în foarte multe meciuri. Cred că avem cele mai multe goluri marcate dacă nu mă înşel. Noi chiar ştim să atacăm, chiar dacă îi supărăm pe unii câteodată. Şi supărarea e că suntem acolo, pe primul loc, şi nu le cade bine“, a conchis tehnicianul.

Superliga, play-off, etapa 8:

Vineri, 12 mai – ora 20.30: Rapid – Sepsi.
Sâmbătă, 13 mai – ora 21.30: „U“ Craiova – Farul.
Duminică, 14 mai – ora 21.00: FCSB – CFR Cluj.

Clasament: 1. Farul 46 puncte (golaveraj 16-9), 2. FCSB 43 (11-7), 3. CFR Cluj 39 (8-10), 4. „U“ Craiova 36 (11-10), 5. Rapid 34 (10-16), 6. Sepsi 25 (8-12).

Superliga, play-out, etapa 8:

Vineri, 12 mai – ora 17.30: Voluntari – Botoșani.
Sâmbătă, 13 mai – ora 14.30: Petrolul – Hermannstadt, ora 19.00: U Cluj – Chindia.
Duminică, 14 mai – ora 13.30: Mioveni – UTA, ora 18.15: FCU – Argeş.

Clasament: 1. Petrolul 34 (9-5), 2. FCU 32 (10-5), 3. Voluntari 30 (13-9), 4. Hermannstadt 28 (8-5), 5. Botoşani 28 (5-2), 6. U Cluj 27 (8-8), 7. UTA 22 (7-8), 8. Chindia 22 (5-8), 9. 21 (6-9), 10. Mioveni 11 (0-12).

Citește și: „U“ Craiova – Farul | Eugen Neagoe și Alex Crețu vor victoria cu „marinarii“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS