14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor | Real Madrid şi Manchester City, egale pe „Santiago Bernabeu“

Liga Campionilor | Real Madrid şi Manchester City, egale pe „Santiago Bernabeu“

Campioana Europei, Real Madrid, a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Manchester City, în partida susținută marţi seară, pe stadionul „Santiago Bernabeu“, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor.

Așa cum era de așteptat, meciul a fost foarte viu disputat cu multe ocazii de poartă și cu două goluri superbe. Primul care a scuturat plasa a fost brazilianul Vinicius, cu o „torpilă“ de la aproximativ 20 de metri, mingea ducându-se sub transversală (’36). Britanicii au replicat după pauză prin belgianul Kevin De Bruyne, tot cu un șut puternic de pe la 20 de metri, dar pe jos, la colțul din stânga al porții (67).

Real Madrid: Thibaut Courtois – Dani Carvajal, Antonio Rudiger, David Alaba, Eduardo Camavinga – Federico Valverde, Luka Modric (’87, Nacho), Toni Kroos (’84, Aurelien Tchouameni) – Rodrygo (’81, Marco Asensio), Karim Benzema, Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Manchester City: Ederson – Kyle Walker, John Stones, Ruben Dias, Manuel Akanji – Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan, Rodri – Bernardo Silva, Erling Haaland, Jack Grealish. Antrenor: Josep Guardiola.

Au arbitrat: Artur Dias – Paulo Soares, Pedro Ribeiro (toţi din Portugalia); Daniele Orsato (Italia).
VAR: Massimiliano Irrati (Italia), Tiago Martins (Portugalia).
Cartonaşe galbene: Kroos (45+3), Ancelotti (68), Camavinga (79) / Gundogan (71), Bernardo Silva (86).

Manşa secundă se va juca la Manchester, pe 17 mai.

Cele două formații s-au întâlnit şi în semifinalele ediţiei trecute, Real câştigând dubla cu scorul general de 6-5. Echipa spaniolă vizează a 18-a sa finală în Liga Campionilor/Cupa Campionilor Europeni (14 trofee câştigate).

Benzema a jucat meciul său cu numărul 151 în Champions League. Este al patrulea în ierarhia all-time a competiţiei, la egalitate cu Xavi. Cristiano Ronaldo are cele mai multe apariţii (183), urmat de Iker Casillas (177) şi Lionel Messi (163).

Pentru Ancelotti a fost meciul cu numărul 190 în Liga Campionilor. L-a egalat pe antrenorul cu cele mai multe meciuri în competiţie: Sir Alex Ferguson.

În această seară, de la ora 22.00, este programată cealaltă semifinală-tur: AC Milan – Inter.

Citește și: Becali şi Rotaru se ţin de glume. Gică Hagi: „Nu-mi plac lucrurile astea“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS