13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCFR Cluj – „U“ Craiova | Un meci de totul sau nimic

CFR Cluj – „U“ Craiova | Un meci de totul sau nimic

Universitatea Craiova o întâlnește astăzi, de la ora 21.00, pe CFR Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 7-a din play-off-ul Superligii. Disputa din Gruia se anunță extrem de disputată și asta pentru că punctele puse în joc sunt foarte importante. Pe gazde le-ar menține în cursa pentru titlu, iar pe Știința în lupta pentru cupele europene. Pe lângă acest aspect ar mai fi și orgoliile jucătorilor celor două combatante, dar și ambițiile tehnicienilor.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CFR Cluj!

Partida de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ va fi arbitrată de Radu Petrescu (București). Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenții Mircea Grigoriu (București) și Ciprian Danșa (Satu Mare). Al patrulea oficiav va fi Bogdan Dumitrache (București).

VAR-ul va fi asigurat de Iulian Dima și Mircea Orbuleț, ambii din Capitală.

Observator pentru arbitraj a fost numit Ioan Onicaș (Zalău). LPF l-a desemnat supervizor pe Imilian Șerbănică (Bragadiru).

Statistica, de partea ardelenilor

Cele două echipe s-a mai întâlnit de 33 de ori în principala competiţie internă. De 13 ori s-au impus clujenii, de 10 ori au câştigat craiovenii, iar alte 10 partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 16 meciuri – 8 succese CFR Cluj, 4 remize, 4 victorii U Craiova.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican. Pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru vizitatori în ratarea calificării în cupele europene.

Cea mai recentă dispută directă din campionat: 2 aprilie 2023, Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-1, goluri marcate de E. Koljic, respectiv L. Cvek.

Dan Petrescu vs Eugen Neagoe în toate competiţiile: 13 jocuri – 8 victorii Petrescu – 4 remize – un succes Neagoe.

Mediile de vârstă: CFR Cluj – 27 ani şi 4 luni; Universitatea Craiova – 25 ani şi 7 luni.

Eugen Neagoe: „O victorie ar însemna foarte mult“

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Eugen Neagoe, speră ca elevii săi să facă o partidă bună în Gruia și să aibă parte de un arbitraj fără erori.

O partidă interesantă, cred că va fi un joc echilibrat. Întâlnim o echipă valoroasă, campioana ultimelor cinci ediții de campionat, însă nu trece printr-un moment foarte bun. Vin după trei înfrângeri consecutive dacă punem și jocul din Cupă de la Sfântu Gheorghe. CFR Cluj este o echipă puternică în continuare, are jucători valoroși și un antrenor foarte bun. Suntem obligați să ne scuturăm și să ridicăm capul foarte rapid, să nu mai fim supărați. Partida de duminică va fi una destul de aprigă, vor fi multe durități.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Știu cum abordează cei de la CFR jocurile. Sunt o echipă cu jucători puternici și de multe ori joacă până la limita regulamentului. Mi-aș dori să avem un arbitraj foarte bun. Sper ca jucătorii noștri să fie foarte bine fizic, să ne putem bate și să fim la același nivel cu CFR Cluj. Fotbal știm, am demonstrat-o de foarte multe ori inclusiv la partidele cu CFR de aici, unul s-a terminat la egalitate și în celălalt am învins cu 2-0.

Nu reușim să câștigăm campionatul în acest an, așa cum ne dorim cu toții. O victorie la Cluj ar însemna foarte mult pentru noi și suporteri pentru că va fi o emulație în continuare. Ne dorim să ajungem în cupele europene, ne-am dorit să ne batem la campionat și cred că meritam, a spus Eugen Neagoe.

Dan Petrescu: „Cine va pierde va ieși clar din lupta la titlu!“

De partea cealaltă, tehnicinul ardelenilor, Dan Petrescu, știe că o înfrângere ar scoarte-o pe CFR Cluj din lupta pentru tiltu.

Nu mai depindem de noi, cum era înaintea meciului cu Rapid. Cred că cine va pierde va ieși clar din lupta la titlu. Și cei de la Craiova se consideră în luptă, sunt foarte ambițioși. Nu ajută pe nimeni egalul pentru titlu. Pentru Europa, e un rezultat bun, pentru că rămâi pe locul trei și ai speranțe în continuare.

Sunt mereu probleme de lot. Play-off-ul nu a fost unul reușit pentru noi până acum, toată lumea a văzut asta. În primul rând, cred că din cauza accidentărilor, care au venit pentru că am jucat foarte multe meciuri.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Nu mă mai aștept la nimic, la ce să mă mai aștept. E posibil orice în fotbal. S-a văzut că e un play-off echilibrat, mici detalii au făcut rezultatele. S-a pierdut din cauza greșelilor personale și din cauza greșelilor de arbitraj.

Cât matematic nu avem dreptul să sperăm, e greu de crezut că noi vom câștiga toate meciurile și ceilalți vor pierde. Până la urmă s-au luat cinci titluri la rând, nu are de ce să fie dramă. Noi trebuie să dăm maximum. Dan Petrescu a făcut foarte multe la clubul ăsta, jucătorii au făcut foarte multe. Nu poți să iei titlul în fiecare an. Nu ar fi o tragedie dacă CFR nu îl ia, nici dacă nu prindem Europa. Sunt convins că jucătorii vor da totul“, a spus Dan Petrescu.

Superliga, play-off, etapa 7

Sâmbătă, 6 mai: Farul Constanţa – FC Rapid 7-2.
Duminică, 7 mai – ora 21.00: CFR Cluj – „U“ Craiova.
Luni, 8 mai – ora 21.00: FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe.

Clasament: 1. Farul 46 puncte (golaveraj 16-9), 2. FCSB 40 (8-6), 3. CFR Cluj 38 (7-9), 4. „U“ Craiova 35 (10-9), 5. Rapid 34 (10-16), 6. Sepsi 25 (7-9).

Superliga, play-out, etapa 7

Vineri, 5 mai: FC Voluntari – CS Mioveni 1-0, Chindia Târgoviște – Petrolul Ploieşti 1-2.
Sâmbătă, 6 mai: FC Botoșani – Universitatea Cluj 0-0.
Luni, 8 mai – ora 16.30: AFC Hermannstadt – FCU Craiova, ora 18.30: FC Argeş – UTA Arad.

Clasament: 1. Petrolul 34 (9-5), 2. FCU 31 (10-5), 3. Voluntari 30 (13-9), 4. Botoşani 28 (5-2), 5. Hermannstadt 27 (8-5), 6. U Cluj 27 (8-8), 7. Chindia 22 (5-8), 8. UTA 21 (5-6), 9. Argeş 20 (4-7), 10. Mioveni 11 (0-12).

Citește și: Liga 3 | ACSO Filiași a dezamăgit cu Gilortul. Lupta s-a relansat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS