13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor | City a dat de pământ cu Bayern

Liga Campionilor | City a dat de pământ cu Bayern

Manchester City a făcut un pas mare spre semifinalele Ligii Campionilor. „Cetățenii“ au învins-o marţi seara, cu 3-0, pe Bayern Munchen, pe „Etihad Stadium“, în prima manşă a sferturilor de finală.

Campioana Angliei s-a impus grație reușitelor semnate de Rodri (’27), Bernardo Silva (’70) şi Erling Haaland (’76).

A fost cea de-a zecea victorie consecutivă pe teren propriu în toate competiţiile pentru echipa antrenată de Pep Guardiola.
Bayern obţinuse în acest sezon victorii pe linie în Champions League (8).

În precedentele dueluri dintre cele două echipe, fiecare a obţinut câte trei victorii.

Manşa secundă va avea loc pe 19 aprilie, la Munchen. Învingătoarea va juca în penultimul act cu Real Madrid sau Chelsea.

Manchester City:

Ederson – Akanji, Ruben Dias, Aké – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne (’68, J. Alvarez), Gundogan, Grealish- Haaland.
Antrenor: Josep Guardiola.

Bayern Munchen:

Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, A. Davies (’80 Cancelo) – Goretzka, Kimmich – K. Coman, Musiala (’69, Mane), L. Sane – Gnabry (’80, Thomas Muller).
Antrenor: Thomas Tuchel.

Tot marți seară, în primul tur al sferturilor, Benfica Lisabona s-a înclinat pe teren propriu, scor 0-2, în fața echipei Inter Milano.

În această seară, de la ora 22.00, sunt programate celelalte două meciuri din manșa întâi a sferturilor: AC Milan – Napoli, Real Madrid – Chelsea.

Haaland şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului golgheterilor

Atacantul norvegian Erling Haaland a marcat pentru a unsprezecea oară de la debutul actualei ediţii a Ligii Campionilor. Prin reușita din meciul cu Bayern și-a consolidat poziţia de lider al clasamentului golgheterilor în Liga Campionilor.

Haaland (22 de ani) este urmat în această ierarhie de egipteanul Mohamed Salah (Liverpool), cu 8 goluri, şi de francezul Kylian Mbappe (PSG), cu 7 goluri.

Internaţionalul norvegian a marcat în total 45 de goluri în doar 39 de meciuri disputate de la debutul acestui sezon în toate competiţiile. Este primul jucător din istoria Premier League care reuşeşte această performanţă, conform BBC.

Citește și: Sorin Cârțu a „urecheat“ jucătorii și le cere locul 2!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS