13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU, pregătită să câştige finala cu Sepsi, de la Sf. Gheorghe

FCU, pregătită să câştige finala cu Sepsi, de la Sf. Gheorghe

Sepsi şi FCU Craiova se întâlnesc joi, de la ora 21.00, la Sf. Gheorghe, într-o partidă restantă din etapa 23 a Superligii. Confruntarea este extrem de importantă pentru ambele combatante, miza fiind participarea în play-off-ul competiţiei. Calificarea ar aduce cu sine un respect mai mare, dar şi o sumă mai consistentă din drepturile tv în ediţia următoare.

Descoperă oferta Superbet pentru partida decisivă cu Sepsi!

Reamintim că acest meci a fost început pe 16 mai, dar a fost întrerupt şi ulterior oprit definitiv, în minutul 26, din cauza scandărilor rasiste şi xenofobe auzite din galeria olteană. Cazul a fost judecat în primă fază de Comisia de Disciplină, care a amendat cluburile şi a dat victorie la masa verde pentru Sepsi. Clubul oltean, care s-a ales şi cu şase etape de suspendare pentru public la jocurile de pe teren propriu, s-a adresat Comisiei de Recurs, unde a reuşit să obţină disputarea partidei.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Confruntarea din Covasna va fi arbitrată de Radu Petrescu (Bucureşti). Asistenţi vor fi Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti). Al patrulea oficial va fi Iulian Dima (Bucureşti). VAR-ul va fi asigurat de Cătălin Popa (Piteşti) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti). Observator din partea CCA a fost desemnat Eduard Dumitrescu (Piteşti).

Cristiano Bergodi: „Ştim foarte bine că trebuie să câştigăm“

Antrenorul formaţiei Sepsi, Cristiano Bergodi, este sigur că jucătorii săi sunt conştienţi de importanţa jocului şi că vor da totul ca să câştige.

„Am vorbit cu jucătorii, ne-am refăcut din punct de vedere fizic şi putem susţine această finală. E o finală şi moralul vine singur. Ştim foarte bine că trebuie să câştigăm. Băieţii trebuie să conştientizeze singuri, nu mai e nevoie să le spună antrenorul. Trebuie să se mobilizeze. Dacă nici acum nu te mobilizezi acum, atunci când? De când a venit Nicolo Napoli, FCU a avut un parcurs bun, constant. Au avut şi un pic de şansă. Lăsăm la o parte decizia Comisia de Recurs. Dacă am ajuns aici, alături de ei, înseamnă că şi noi am făcut destule puncte în campionat. Suntem la numai un punct şi o să vedem cine merge în play-off.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Diferenţa va fi făcută de jucătorii care vor gestiona mai bine presiunea din acest meci. Este adevărat că jucăm acasă, unde avem şi suportul publicului, dar este şi o presiune în plus. Noi avem nevoie de toate cele trei puncte, pe când pentru ei este bună şi o remiză. Cine va avea mai mult curaj, mai multă încredere în calităţile proprii va câştiga. Mie îmi place presiunea. Este adevărat că trebuie să ne atingem obiectivul, dar tot un meci de fotbal rămâne. N-am emoţii. Totdeauna am fost o persoană liniştită, echilibrată şi n-am emoţii în privina acestui meci. Sper ca băieţii mei să gestioneze bine momentul, pentru că, repet, este o finală. Avem nevoie de victorie şi trebuie să jucăm inteligent“, a declarat Bergodi.

Nicolo Napoli: „Mergem să câştigăm“

De partea cealaltă, antrenorul formaţiei FCU Craiova, Nicolo Napoli, a declarat că şi el îşi doreşte victoria, chiar dacă are şi varianta egalului.

„Avem un meci foarte dificil. Băieţii sunt în formă şi vreau să jucăm foarte bine. Mergem acolo ca să câştigăm. E ca o finală acest meci şi sper să jucăm bine. Noi mereu mergem cu gândul să câştigăm. Avem şi varianta să facem egal, dar noi vom intra pe teren cu gândul la victorie. Faptul că acest meci se joacă pe un teren bun este în avantajul ambelor echipe“, a declarat Nicolo Napoli.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

La rândul său, atacantul Aurelian Chiţu speră ca FCU să sărbătorească accederea în play-off la finele celor 90 de minute:
„Ne aşteaptă un meci decisiv. Noi am făcut totul ca să ajungem în această poziţie şi sper să reuşim calificarea. Vom vedea joi cine este mai bun. Nu ai cum să mergi şi să te gândeşti să faci meci egal. Eu cred că avem o şansă mare să ne atingem obiectivul. Nu ştiu cât de multă lume credea că ne vom putea califica în play-off. Avem o şansă unică, trebuie să mergem cu încredere şi să câştigăm meciul. Mă aştept ca ei să joace cu foarte mare ambiţie, la fel cum o vom face şi noi. Va fi un meci foarte frumos, cred eu“.

Clasament Superliga:

Citeşte şi: Liga Campionilor | City a spulberat-o pe RB Leipzig şi s-a calificat în sferturi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS