14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIonuţ Gurău: „Am putea fi şi noi acolo, în play-off“

Ionuţ Gurău: „Am putea fi şi noi acolo, în play-off“

Ionuţ Gurău, portarul formaţiei FCU Craiova, se bucură din plin de laudele pe care le primeşte după fiecare meci. Aportul său a fost consistent la ultimele rezultate înregistrate de echipa antrenată de Nicolo Napoli şi nu puţini sunt cei care-l consideră talismanul lui FCU.

„Dacă sunt talismanul echipei? E greu de spus. Eu încerc să-mi fac treaba la fiecare meci, să-mi ajut echipa cât pot de bine“, a spus portarul de 23 de ani şi 1.98 metri.

Întrebat despre echipa sa şi obiectivul de a prinde play-off-ul, Ionuţ Gurău s-a arătat destul de optimist.

„În momentul de faţă suntem o echipă foarte bună. Alergăm din primul şi până în ultimul minut, suntem determinaţi şi asta ne face să fim o echipă puternică a campionatului. Avem un fotbal frumos şi asta mă face să cred că am putea fi şi noi acolo, în play-off. Ne motivează acest lucru (diferendul de la comisii cu Sepsi – n.r.). Luăm fiecare meci în parte şi încercăm să obţinem maximum de puncte. O să vedem la final unde o să fim“, a comentat Ionuţ Gurău.

Robert Popa a revenit la antrenamentele lui Napoli

Ionuţ Gurău are din nou parte de concurenţa lui Robert Popa, portarul de 19 ani care anunţa zilele trecute că nu se mai prezintă la pregătire din cauza ameninţărilor primite din partea lui Adrian Mititelu junior. Acesta a intrat deja în programul echipei, iar conducerea clubului din Bănie indică faptul că internaţionalul de tineret a fost prost sfătuit.

„Astăzi (marţi – n.r.) s-a prezentat la echipă. Noi nu l-am amenințat cu nimic. A fost o afirmație mincinoasă pentru a explica gestul lui de 2 lei. Niciodată nu s-a pus problema să amenințăm pe cineva, darămite pe Robert Popa, pe care l-am considerat ca pe copilul meu și am investit în el foarte mult. Poate l-am și pus titulat în echipă, asta să dezvălui o chestiune. Nu înseamnă că dacă avem un portar în curte care e mai în formă decât el, nu punem interesul echipei pe primul plan.

Cum să-l țin pe bară când el a jucat 80% din meciurile din tur? Gurău a fost un cadou pe care ni l-a făcut fostul antrenor de portari, Anghel, fără niciun ban la semnătură, fără nimic. Este foarte, foarte talentat. Eu nu știu cum am avut șansa să luăm liber un exemplu de profesionist și un băiat de toată isprava. E și tânăr“, a spus Mititelu senior, la Digi Sport.

Tatăl său tot timpul dă telefoane

„Vă dau cuvântul meu de onoare că nu este nici măcar 5% adevărat (din ce a spus Robert Popa – n.r.). Nu este nimic adevărat în legătură cu amenințările noastre. Este un tip care dacă nu joacă are probleme. Și la echipa națională a trebui să intervenim. Nu voia să mai meargă la echipa națională, că alții au pile, că au relații. Nu e chiar așa.

Tatăl său tot timpul dă telefoane, îi face radiografia lui Gurău, că a greșit la goluri. Așa face. Părerea mea că taică-su este omul care-l distruge. Este un jucător în care noi ne punem mari speranțe. Sperăm că va depăși acest eveniment și că el va realiza că va putea să apere doar când va fi mai bun decât concurentul lui. Uite, Albu, care este un fotbalist mai talentat decât Popa, a avut o perioadă mai proastă, dar nu a zis nimic. A stat pe bancă“, a explicat Adrian Mititelu.

Citeşte şi: Vlad Achim: „La începutul campionatului ne gândeam chiar la titlu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS