17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAl Hilal a acces în finala Cupei Mondiale a Cluburilor

Al Hilal a acces în finala Cupei Mondiale a Cluburilor

Echipa saudită Al Hilal Riad s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale a Cluburilor de fotbal, găzduită de Maroc.

Performanţa vine după victoria surprinzătoare în faţa echipei braziliane Flamengo Rio de Janeiro cu scorul de 3-2 (2-1), marţi seara, la Tanger. La meci au asistat 42.496 de spectatori.

Meciul a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs, care a acordat două penaltiuri campioanei Asiei. Ambele au fost transformate de Salem Al Dawsari (’4, ’45+9). Pentru Al Hilal a mai înscris argentinianul Luciano Vietto (’70). Golurile campioanei Americii de Sud au fost reuşite de Pedro (’20, ’90+1).

Arbitrul român a arătat şi un cartonaş roşu, lui Gerson (’45+8). Istvan Kovacs a fost ajutat la cele două linii de asistenţii Vasile Florin Marinescu şi Mihai Ovidiu Artene.

Flamengo: Santos – Mateuzinho, David Luiz, Leo Pereira (’46, Fabricio Bruno), Ayrton Lucas – Thiago Maia (’81, Arturo Vidal), Gerson – Everton Ribeiro (’68, Everton), Gabriel Barbosa, De Arrascaeta (’46, Pulgar) – Pedro.

Al Hilal: Al-Mayouf – Saud Abdulhamid, Jang, Al Bulayhi, Khalifah Al Dawsari (’65, Nasser Al Dawsari) – Gustavo Cuellar, Andre Carrillo, Salem Al Dawsari – Marega, Vietto (’87, Jahfali), Ighalo (’57, Michael).

Câştigătoarea competiţiei Copa Libertadores a intrat direct în semifinale. Al Hilal a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se impune în meciul de sâmbătă cu campioana Africii, Wydad Casablanca (5-3).

Flamengo a devenit astfel a şasea deţinătoare a trofeului Copa Libertadores care nu reuşeşte calificarea în finala Cupei Mondiale a Cluburilor.

În finala, programată pe 11 februarie, Al Hilal o va întâlni pe Real Madrid sau pe Al Ahly Cairo. Acest duel din a doua semifinală are loc în această seară, de la ora 21.00, la Rabat.

Înaintea partidei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurelor din Turcia şi Siria.

Citeşte şi: ACSO Filiaşi a pierdut amicalul cu Viitorul Pandurii. „Un test reuşit“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS