12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAmical | „U“ Craiova – Partizan Belgrad 1-1. „Leii“ s-au încărcat cu moral

Amical | „U“ Craiova – Partizan Belgrad 1-1. „Leii“ s-au încărcat cu moral

Universitatea Craiova a încheiat stagiul de pregătire din Antalya cu o remiză, scor 1-1, în fața unei formații importante, Partizan Belgrad, ocupanta locului secund din campionatul Serbiei. A fost un joc în care alb-albaștrii au pasat bine, dar au avut o evoluție oscilantă, atât pe fază ofensivă, cât și pe cea defensivă, normală pe undeva ținând cont de valoarea adversarei.

Arlauskis a intrat mai greu în joc

Sârbii au deschis scorul în urma unui penalti dictat după o intrare întârziată a lui Arlauskis asupra lui Bazdar. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu precizie de Pavlovic (’11, 0-1). „Arla“ a mai făcut o prostie la scurt timp, dar tot el a repart-o.

Prima ocazie a alb-albaștrilor s-a consumat în minutul 28, când Crețu a reluat cu capul, puțin peste poartă, de la 6 metri, o centrare a lui Vătăjelu. Știința a mai avut un șut al lui Mitrea, de la mare distanță (’29), și o ratare uriașă a lui Ivan, din postură de unu la unu cu portarul, după o pasă excelentă a lui Nistor (’35). A urmat un șut dintr-o lovitură liberă a lui Roguljic (’37) și un șut puternic, de la 20 de metri al lui Crețu, respins cu greu de portar (’40).

„Leii“ au pus presiune pe adversari

La reluare, Partizan a fost aproape de 2-0 prin Ricardo Gomes, care a scăpat singur cu Arlauskis, dar a tras pe lângă poartă (’50). Au urmat alte două ocazii la poarta Craiovei, dar Arlauskis a fost la post și a completat defensiva în puținele momente în care a fost depășită.

Alb-albaștrii au combinat mult și au pus presiune pe adversari în mai multe rânduri. Au și marcat, dar tot în urma unei lovituri de la 11 metri. Penaltiul a fost obținut de Roguljic și transformat de Andrei Ivan, cu un șut la colțul din stânga al porții (’76, 1-1).

Ambele formații au căutat golul victoriei până la final, dar acesta nu a mai venit.

Universitatea Craiova: Arlauskis – Căpățînă, Papp, Mitrea (’85, Zajkov), Vătăjelu – Screciu – Roguljic, Crețu, Nistor, Ivan – J. Markovic (’66, Rivaldinho). Antrenor: Eugen Neagoe.

Partizan Belgrad: Lukac – S. Markovic, Sanicanin, Urosevic, Zivkovic, Fejsa, Andrade, Jevremovic, Menig, Bazdar, Pavlovic.
Rezerve: Vujacic, Ilic, Sehovic, Filipovic, Belic, Natho, Petrovic, Lutovac, Petkovic, Ricardo.

Bilanț pozitiv în stagiul din Antalya

Universitatea Craiova a încheiat cu acest meci stagiul de pregătire din Antalya. Alb-albaștrii au mai înregistrat două victorii pe pământ turcesc, 3-1 (Roguljic, Silva, Rivaldinho) cu Kecskemeti și 1-0 (Rivaldinho) cu Widzew Lods.

Știința va lua charterul în această seară și va reveni în țară. După o scurtă relaxare, alb-albaștrii vor începe pregătirea partidei cu FC Botoșani, prima oficială din 2023. Disputa cu moldovenii lui Flavius Stoican va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 20.00, în deplasare.

Și pentru că tot am pomenit de FC Botoșani, trebuie spus că echipa lui Flavius Stoican s-a pregătit în această iarnă tot în Antalya. Moldovenii au înregistrat două victorii în amicale, 3-2 cu Radomiak Radom și 1-0 cu formaţia azeră Şamahi FK, și o remiză, scor 0-0 cu echipa poloneză Zaglebie Lubin.

Citește și: Mihai Rotaru a evitat un scandal monstru cu FCU: „Nu am vrut să intrăm într-un litigiu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS