24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCM 2022 | Francezul Karim Benzema a declarat forfait turneului din Qatar

CM 2022 | Francezul Karim Benzema a declarat forfait turneului din Qatar

Ghinion teribil pentru noul „Balon de Aur“! Karim Benzema nu-și poate vedea marele vis împlinit, acela de a câștiga cu echipa națională a Franței un trofeu important, precum cel al Cupei Mondiale 2022, din Qatar. Atacantul „Cocoșului Galic“ a declarat forfait pentru Cupa Mondială după ce s-a accidentat sâmbătă, la o coapsă, în timpul antrenamentului. Anunțul trist a fost făcut de către Federaţia franceză de fotbal, cu trei zile înaintea primului meci cu Australia.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

Benzema, care acuza o jenă la coapsa dreaptă de o lună, a participat la primul său antrenament colectiv sâmbătă. El a „fost constrâns să scurteze şedinţa“ din cauza unei „dureri la nivelul cvadricepsului la coapsa stângă“, a indicat Federaţia.

Examenele medicale efectuate golgheterului echipei Real Madrid au confirmat o „leziune“ la nivelul cvadricepsului de la coapsa stângă, care va „necesita un termen de convalescenţă de trei săptămâni“, a precizat FFF, citată de Agerpres.

Deschamps nu-l înlocuiește pe Benzema

Forfait-ul său a fost oficializat după o consultare cu medicul echipei Franţei, Franck Le Gall, şi cu selecţionerul Didier Deschamps.

„Sunt extrem de trist pentru Karim, care făcuse din această Cupă Mondială un obiectiv major. În ciuda acestei noi lovituri dure pentru echipa Franţei, eu am toată încrederea în grupul meu. Vom face totul pentru a depăşi această imensă provocare“, a declarat selecţionerul campioanei mondiale en titre.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Regulamentele FIFA permit convocarea unui nou jucător până luni, în ajunul meciului Franţa – Australia, pentru a opera o înlocuire de ultim moment în caz de accidentare. Cu toate acestea, Karim Benzema nu va fi înlocuit în lotul „Les Bleus“, a anunţat, duminică, selecţionerul Didier Deschamps.

„Nu!“, a răspuns selecţionerul pentru emisiunea Telefoot privind o eventuală înlocuire cu un alt jucător, aşa cum permitea regulamentul FIFA până luni.

Varane, indisponibil pentru primul meci

Totodată, Deschamps a precizat că fundaşul Raphael Varane, accidentat de la finele lunii octombrie la o coapsă, „va fi disponibil“ pentru meciul de marţi cu Autralia, primul al campionilor mondiali en titre la Cupa Mondială 2022.

Varane, jucătorul echipei Manchester United, accidentat de pe 22 octombrie, a efectuat sâmbătă primul antrenament colectiv alături de francezi la Doha.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Cupa Mondială 2022 din Qatar

Grupa D: Franța, Australia, Danemarca, Tunisia.

Programul meciurilor:
22 noiembrie: 
Danemarca – Tunisia (ora 15.00), Franța – Australia (ora 21.00);
26 noiembrie: Tunisia – Australia (ora 12.00), Franța – Danemarca (ora 18.00);
30 noiembrie: Tunisia – Franța (ora 17.00), Australia – Danemarca (ora 17.00).

Citește și: CM 2022 | Siguranţa jucătorilor, principalul obiectiv al arbitrilor. Kovacs și Artene, rezerve la meciul de deschidere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS