12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCM 2022 | Siguranţa jucătorilor, principalul obiectiv al arbitrilor. Kovacs și Artene, rezerve la meciul de deschidere

CM 2022 | Siguranţa jucătorilor, principalul obiectiv al arbitrilor. Kovacs și Artene, rezerve la meciul de deschidere

Președintele comisiei de arbitri a FIFA, Pierluigi Collina, a subliniat faptul că principala misiune a „cavalerilor fluierului“ la Cupa Mondială 2022 din Qatar va fi „apărarea siguranţei jucătorilor“. Acesta a avertizat că vor fi aplicate, dacă va fi cazul, „sancţiuni disciplinare foarte severe“, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Cupa Mondială este cel mai important turneu din lume. Sunt cei mai buni jucători aici şi ar fi groaznic dacă unul dintre ei nu ar mai putea juca din cauza unei accidentări provocate de un adversar“, a declarat Collina, la o conferinţă de presă la Doha.
„Cel mai important lucru este să protejăm siguranţa jucătorilor. Nu vrem să vedem nicio intervenţie care să pună în pericol siguranţa jucătorilor. Altfel, va trebui să ne aşteptăm la sancţiuni disciplinare foarte dure, cartonaşe roşii“, a adăugat fostul arbitru.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

Pierluigi Collina a menţionat că au fost informate în acest sens staff-urile tehnice ale naţionalelor participante, care vor discuta cu jucătorii. El a mai spus că arbitrii vor urmări cu atenţie timpul efectiv de joc, pentru a preveni trageri de timp sau fragmentări ale meciurilor.

La Cupa Mondială din 2018, găzduită de Rusia, au existat doar patru cartonaşe roşii pe parcursul întregului turneu.

Istvan Kovacs și Ovidiu Artene, rezerve la meciul de deschidere

CM 2022 din Qatar va începe duminică, la ora 18.00, cu o partidă din Grupa A: Qatar – Ecuador. Disputa de pe „Al Bayt Stadium“ va fi arbitrată de italianul Daniele Orsato. Din „ajutoarele“ acestuia vor face parte și doi români. Istvan Kovacs va fi rezerva centralului, iar Ovidiu Mihai Artene va fi rezervă pentru postul de asistent. La cele două linii se vor regăsi italienii Ciro Carbone și Alessandro Giallatini.

VAR-ul va fi asigurat de patru oficiali: Massimiliano Irrati (Italia) – arbitru VAR, respectiv Paolo Valeri (Italia), Benoit Millot (Franţa), Pawel Sokolnicki (Polonia) – asistenţi VAR.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

De menționat faptul că din lotul de arbitri pentru Cupa Mondială din Qatar mai face parte și asistentul Vasile Marinescu.

Ultimul „central” din România prezent la turneul final al unei Cupe Mondiale a fost Ioan Igna, în 1986.

Ultimul „tușier” român delegat la o Cupă Mondială a fost Nicolae Grigorescu, în 1998.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Celelalte echipe din Grupa A, Olanda și Senegal, se vor întâlni luni, de la ora 18.00.

Citește și: CM 2022 | Qatarul insistă ca FIFA să interzică vânzarea de bere pe stadioane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS