16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFRF: „Moldova - România, povestea unui meci special la centenar“

FRF: „Moldova – România, povestea unui meci special la centenar“

Naționala României întâlnește duminică, de la ora 20.30 (Pro Arena), la Chișinău, într-un joc amical, reprezentativa Republicii Moldova. Acesta este ultimul test pe care-l vor susține tricolorii lui Edward Iordănescu înaintea debutului în preliminariile Euro 2024.

Partida de pe stadionul „Zimbru“ va fi condusă de o brigadă din Turcia. La centru se va afla Yaşar Kemal Uğurlu, iar cele două linii vor fi asigurate de asistenții Ali Saygin Ogel și Abdullah Bora Ozkara.

Este prima partidă recunoscută internațional

Partida amicală Republica Moldova – România va fi prima dintre cele două țări recunoscută internațional care se dispută în țara vecină, informează FRF. Forul fotbalistic de la noi din țară mai notează următoarele:

„Al doilea meci de pregătire al tricolorilor din noiembrie este unul special. Mai mult decât atât, este organizat chiar în anul în care naționala noastră sărbătorește centenarul! Reprezentativa Moldovei a disputat primul său meci internațional în 1991. De-atunci și până azi au fost 7 dueluri cu România, toate având caracter amical.

Din aceste 7 partide, doar 3 sunt recunoscute în palmaresul internațional. Federația Moldovenească de Fotbal recunoaște însă 5 întâlniri, inclusiv o partidă Moldova – România 0-0, disputată în septembrie 1998 la Chișinău“, a notat FRF.

10 moldoveni din fotbalul românesc de ieri și de azi

„Pentru toate cele 7 partide, tricolorii au strâns 5 victorii și 2 remize. Au fost, în cele șase meciuri găzduite de România și unul de Turcia, următoarele rezultate: 3-1 (1996), 5-1 (1998), 0-0 (1998), 3-2 (2005), 2-0 (2007), 3-3 (2011) și 2-1 (2015). Statisticile internaționale contabilizează însă doar succesele noastre cu 3-1, 5-1 și 2-0.

În lotul convocat de Serghei Cleșcenco pentru luna noiembrie se regăsesc nu mai puțin de 5 fotbaliști care activează în fotbalul românesc! Este vorba de următorii: Răilean (Unirea Dej), Armaș, Damașcan și Rață (Voluntari), Postolachi (UTA Arad). Alți 5 fotbaliști din lot care au activat în România sunt Iosipoi (Poli Iași), Stînă (Astra Giurgiu), Dros (Poli Timișoara), Crăciun (U Cluj) și Avram (Gloria Buzău)“, se mai arată scris pe site-ul FRF.

Naționala României a mai susținut un joc amical în această săptămână, la Cluj, pe care l-a pierdut, 1-2 cu Slovenia.

Citește și: CM 2022 | Siguranţa jucătorilor, principalul obiectiv al arbitrilor. Kovacs și Artene, rezerve la meciul de deschidere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS