14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României | Mirel Rădoi şi Rivaldinho au prefaţat meciul cu Hermannstadt (VIDEO)

Cupa României | Mirel Rădoi şi Rivaldinho au prefaţat meciul cu Hermannstadt (VIDEO)

-

Universitatea Craiova schimbă frontul la mijlocul acestei săptămâni, urmând să evolueze în Cupa României. Alb-albaştrii o vor întâlni miercuri, 19 octombrie, de la ora 18.15, pe stadionul „Gaz Metan“ din Mediaş, pe AFC Hermannstadt, în prima etapă din Grupa D.

Antrenorul Ştiinţei, Mirel Rădoi, a declarat acest joc le oferă alb-albaştrilor posibilitatea de a se revanşa după înfrângerea din campionat, scor 0-1.

„Întâlnim din nou Hermannstadt şi chiar dacă e o competiţie diferită pentru noi poate însemna un moment al revanşei. Sunt sigur că atât la ei, cât şi la noi vor apărea schimbări în primul 11. Pe noi ne interesează foarte mult Cupa României, iar pe ei, probabil, îi interesează să îşi consolideze locul în primele şase în campionat. Cu siguranţă vom menaja jucători. Avem ceva probleme medicale şi, în plus, trebuie să avem grijă de jucătorii cu foarte multe minute pentru că urmează un meci important la Arad“, a spus Mirel Rădoi.

VEZI VIDEO!

Referitor la noul format cu grupe al Cupei României, Mirel Rădoi a menţionat că şi-ar fi dorit ca Universitatea Craiova să joace măcar un meci pe teren propriu.

„Noul format al Cupei e mult mai interesant şi s-ar putea ca media de spectatori să fie mai mare. Dar din punctul de vedere al echipei, e puţin ciudat formatul. Pentru că sunt 6 în grupă şi în loc să ai 5 meciuri, fiecare cu fiecare, avem doar 3. Nu ştim dacă primele două echipe care se califică într-adevăr sunt cele mai bune. Noi ne-am fi dorit măcar o partidă din grupă să o jucăm acasă, pentru că suporterii noştri creează o presiune în plus pentru adversar. Dar nu avem ce face, aşa s-a decis şi trebuie să jucăm în deplasare şi să ne calificăm mai departe”, a comentat Mirel Rădoi.

Rivaldinho: „Trebuie să ne adaptăm“

Din rândul jucătorilor Ştiinţei, Rivaldinho, omul decisiv din meciul cu Petrolul, a afirmat că echipa are un moral bun şi speră să înregistreze un nou succes.

„Va fi un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună. Trebuie să ne pregătim foarte bine, să facem lucruri bune pe teren şi să câştigăm. Ca atacant e important să dai goluri, te simţi mai bine, dar nu contează cum mă simt eu, ci cum se simte echipa după o victorie cum a fost cea cu Petrolul. Este o altă atmosferă la echipă şi sperăm să se vadă asta din nou pe teren. Cupa are un nou format şi trebuie să ne adaptăm, să câştigăm meciurile pe care le avem de jucat şi să mergem mai departe. O echipă mare precum Universitatea Craiova trebuie să încerce să facă performanţă în fiecare competiţie. Cupa este un obiectiv pentru noi! Fiecare meci este important şi vrem să-l câştigăm, nu contează ce s-a întâmplat în campionat. Toţi suntem apţi şi sperăm să jucăm bine şi să câştigăm“, a declarat Rivaldinho.

Programul meciurilor din etapa 1 a Cupei României:

Grupa A:
Marţi, 18 octombrie
 – ora 21.00: Dinamo – FCU Craiova.
Miercuri, 19 octombrie – ora 15.00: Unirea Slobozia – FC Voluntari.
Joi, 20 octombrie – ora 18.15: Petrolul Ploieşti – Sepsi Sf. Gheorghe.

Grupa B:
Miercuri, 19 octombrie 
– ora 15.30: Gloria Buzău – AFC Botoşani, ora 21.00: UTA Arad – FCSB.
Joi, 20 octombrie – ora 15.00: Oţelul Galaţi – CS Mioveni.

Grupa C:
Marţi, 18 octombrie 
– ora 15.30: CSM Alexandria – Farul Constanţa, ora 18.15: CSC Dumbrăviţa – Rapid.
Joi, 20 octombrie – ora 21.00: Universitatea Cluj – CFR Cluj.

Grupa D:
Miercuri, 19 octombrie 
– ora 15.00: CS Ocna Mureş – Chindia Târgovişte, ora 18.15: AFC Hermannstadt – Universitatea Craiova.
Joi, 20 octombrie – ora 15.30: Minaur Baia Mare – FC Argeş.

Citeşte şi: Francezul Karim Benzema a cucerit Balonul de Aur

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS