2.8 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăSportFotbalPelici a găsit formula câștigătoare! România U19 a trecut de Austria U19 și s-a calificat la Turul de Elită!

Pelici a găsit formula câștigătoare! România U19 a trecut de Austria U19 și s-a calificat la Turul de Elită!

România U19 s-a calificat la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2023, după victoria obținută marți, la Voluntari, contra Austriei, scor 2-0.

Golurile care au adus calificarea României au fost marcate de Rareș Burnete (’41) și Eduard Radaslavescu (’75).

ROMÂNIA U19: Dincă – Maftei, Grigore-Huideș, Pașcalău, Borza – Boțogan, Vulturar (’52, Sala) – Bordușanu, Bujor, Musi – Burnete (’44, Trică). Selecționer: Alexandru Pelici.

Austria U19: Orgler – Zwickl, Baidoo, Abazovic, Scharmer – Sattlberger – Bajlicz, Wels, Sahin – Tepecik, Lang. Selecționer: Hermann Stadler.
Rezerve: Bignetti – Pejazic, Oda, Mayer, Reischl, Spari, Wimhofer, Sams, Dizdarevic.

În primele două meciuri, România U19 a terminat la egalitate cu Letonia U19, 0-0, și Lituania U19, tot 0-0. România și Letonia au terminat grupa de calificare cu câte 5 puncte și se califică astfel la Turul de Elită, care va decide participantele la Campionatul European din 2023. La turneul final din Malta se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă.

Turneul de calificare care a avut loc în aceste zile a fost prima acțiune a noului selecționer Alexandru Pelici la naționala U19.

Citește și: Cupa României | FCU Craiova a trecut lejer de Ripensia Timişoara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS