16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal"Leii" trebuie să-şi câştige respectul în Albania! Pavel Badea: "Să arătăm o creştere de formă"

„Leii” trebuie să-şi câştige respectul în Albania! Pavel Badea: „Să arătăm o creştere de formă”

Universitatea Craiova s-a calificat pentru a şasea oară consecutiv în cupele europene şi are şansa de a-şi îmbunătăţi imaginea. Dacă în ultimii ani lucrurile nu au stat deloc bine, alb-albaştrii fiind eliminaţi din Europa de echipe modeste, precum Lokomotiv Tbilisi sau KF Laci, de data aceasta ambiţia este mult mai mare.

Ştiinţa întâlneşte joi, de la ora 22.00, pe stadionul „Loro Borici”, formaţia FK Vllaznia Shkoder, în prima manşă a turului doi preliminar din Conference League. „Leii” îşi doresc să facă un meci bun şi să obţină un rezultat care să-i apropie de faza următoare a competiţiei, unde ar întâlni o altă adversară accesibilă: Zorya Luhansk. Returul cu albanezii va avea loc pe 28 iulie.

Partida din Albania va fi arbitrată de o brigadă irlandeză, compusă din centralul Paul Mclaughlin, asistenţii Christopher Campbell şi Eoin Michael Harte şi „rezerva” Kevin O’Sullivan.

„Susţinem un test important”

GdS a prefaţat partida cu FK Vllaznia cu fostul mijlocaş Pavel Badea, în prezent director al CS Universitatea Craiova. Acesta nu a fost impresionat de evoluţia elevilor lui Laszlo Balint din meciul cu Sepsi, din prima etapă a Superligii, şi speră să vadă o abordare total diferită cu Vllaznia.

„Venim după un joc modest, în care echipa a lăsat impresia că este nepregătită fizic. Ăsta este punctul meu de vedere. Probabil că şi căldura şi-a pus amprenta asupra exprimării unora, dar este de neconceput ca patru-cinci jucători să aibă cârcei în prima etapă. Meciul cu Vllaznia este o oportunitate de a mai închide gura criticilor. Susţinem un test important! Trebuie să luăm adersara foarte în serios, în contextul în care anul trecut tot o echipă albaneză ne-a eliminat. Ar fi ruşinos să te descalifice o altă echipă din Albania, mai mică decât cea de anul trecut. La forma actuală a echipei noastre mă abţin să fac pronosticuri”, a spus Pavel Badea.

„Nu ai date şi te duci în necunoscut”

„Bădiţă” a atras atenţia şi asupra adversarei din turul trei, Zorya Luhansk, pe care mulţi o văd ca şi eliminată din cauza faptului că aceasta nu a mai jucat de când a început războiul în ţara vecină.

„Faptul că am picat cu Zorya Luhansk la tragerea la sorţi nu este o şansă pentru noi. Este o echipă foarte dificilă din punct de vedere fotbalistic în momentul actual. Asta pentru că nu ai foarte multe informaţii privind potenţialul, pregătirea, transferurile şi modul în care joacă. Nu ai date şi te duci în necunoscut. Iar spiritul de războinici al ucrainenilor s-a văzut în meciurile naţionalei, dar şi prin performanţele pe care le-au avut echipele lor de club în ultimii ani. Din punctul meu de vedere, Ucraina a avut un fotbal mult mai bun decât al nostru până în momentul declanşării războiului.

Jucăm cu ei pe teren neutru, în Polonia, dar diferenţele dintre meciul de acasă şi cel din deplasare sunt mici. S-a scos şi regula golului marcat în deplasare… Presiunea pusă de publicul echipei adverse te face de multe ori să te arunci peste adversar sau te face să creezi spaţii pentru echipa adversă, pe care le poate exploata. În deplasare cel mai bine este să faci contraatacul. Dacă ştii să-l dezvolţi bine şi ai doi jucători de viteză poţi obţine lucruri frumoase”, a explicat Pavel Badea.

Aşteaptă transferurile importante

Conducătorul CS Universitatea Craiova a comentat şi pe tema lotului actual.

„Este clar că în momentul actual punctăm foarte bine la plecări şi mai puţin la sosiri. Sunt sigur că va reuşi domnul Rotaru să puncteze şi la capitolul veniri, pentru că joacă bine la închidere. Probabil că pretenţiile, coroborate cu limitarea bugetului, conduc la situaţia în care nu ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor jucătorilor pe care-i ofertăm să-i luăm.

În general, Universitatea Craiova, în ultimii ani, s-a prezentat bine din punct de vedere al imaginii. Probabil că această imagine ne măreşte gradul de dificultate în a transfera. Când vrem să cumpărăm anumiţi jucători, echipele măresc preţul. Ştiu că la Craiova sunt bani, că este o organizare bună, seriozitate şi vor să profite. Toţi cei pe care îi doreşte Mihai Rotaru sunt mai scumpi pentru noi, decât pentru alţii. De ce? Pentru că şi el a transferat la rândul lui nişte jucători pe sume importante. Când iei, trebuie să mai şi dai dacă vrei să completezi cu ce îţi trebuie.

Mă aşteptam ca odată cu venirea lui Marian Copilu şi numirea lui Sorin Cârţu ca preşedinte cu puteri depline să existe un pas făcut înainte, dar nu l-am văzut. Poate că sunt mai dur, dar asta este părea pe care o am”, a afirmat Pavel Badea.

„Trebuie să-şi facă datoria”

„Trebuie să vedem dacă această plecare a lui Pigliacelli îi va da lui David Lazar posibilitatea să confirme sau nu investiţia. Este un portar care a stat un an de zile şi pe care s-au plătit nişte bani importanţi. Îmi doresc ca la mijlocul terenului să arătăm mult mai mult, pentru că acesta a fost compartimentul forte al nostru în anii trecuţi. Nistor avea un aport extrem de important în dezvoltarea fazei ofensive. Mateiu şi cei care jucau la mijlocul terenului dădeau greutate echipei, echilibru şi posibilitatea de a-i domina pe adversari.

În privinţa atacului, deocamdată Koljic şi Markovic nu au rupt gura târgului, dar a trecut doar un meci. Putem discuta mai mult peste 10 etape. Ei sunt atacanţi şi trebuie să-şi facă datoria, să marcheze şi să creeze ocazii pentru cei care vin din linia a doua, prin demarcările lor, prin modul cu ţin mingea şi prin pressingul pe care-l exercită asupra adversarilor”, a completat „Samuraiul de pe Jii”.

„Toate meciurile sunt dificile”

Universitatea Craiova se întoarce vineri seară din Albania, dar nu la Craiova, ci la Sibiu. Acolo vor rămâne alb-albaştrii şi vor pregăti meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a doua a Superligii, programat duminică, de la ora 18.30, pe stadionul din Mediaş.

„Revenim din Albania şi vom susţine un meci în care vom întâlni o echipă care a produs o surpriză mare în prima etapă. Este un avantaj faptul că jucăm cu U Cluj la Mediaş, pe teren neutru. Dacă s-ar juca la Cluj, ar fi primul lor meci acasă de la revenirea în Liga 1 şi în tribune veneau 20 şi ceva de mii de oameni, ceea ce ar fi făcut mult mai periculos adversarul. La Sibiu va fi cu totul altceva.

Toate meciurile sunt dificile, iar dacă nu vor fi tratate cu seriozitate vom avea probleme în a ne îndeplini primul obiectiv, acela de a ne califica în play-off. În prima etapă mi-au plăcut FC Argeş, ‘U’ Cluj şi la Sepsi, care a punctat la atitudine. Dar e doar începutul de campionat şi pot exista creşteri de formă în următoarea perioadă. Noi sperăm să ne numărăm printre cei care vom arăta o creştere de formă şi că vom da încredere şi speranţă celor care iubesc Universitatea Craiova. E prea devreme să ne pronunţăm acum de play-off, de obiective. Acum trebuie să vorbim despre joc, care, din nefericire, nu a arătat grozav în primul meci oficial”, a spus Pavel Badea.

„Orice început este greu”

Cât despre modul cum a fost implementat sistenul VAR în Superligă, Pavel Badea a punctat că lucrurile se vor regla pe parcurs:

„Este clar că vor exista discuţii în contradictoriu pe deciziile luate cei care deservesc VAR-ul. Aceste experienţe vor crea cadrul pentru a avea în următoarea perioadă premisele unui serviciu VAR de foarte bună calitate. Orice început este greu!”

Citeşte şi: Aurică Beldeanu: „Trebuie să câştigăm în Albania” l Exclusiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS