20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMirko Pigliacelli este pe picior de plecare! Cârţu: „Are copil și vrea să fie aproape de familie“

Mirko Pigliacelli este pe picior de plecare! Cârţu: „Are copil și vrea să fie aproape de familie“

Mirko Pigliacelli este pe cale să se despărată de Universitatea Craiova, după patru ani petrecuţi în Bănie. Italianul va da curs ofertei venite din partea clubului Palermo şi astfel o să fie mai aproape de familia sa. Meciul cu Sepsi, de vineri, este ultimul în poarta Ştiinţei!

Căsătorit şi cu copil de câteva luni, Mirko Pigliacelli a fost mereu cu gândul acasă, în Italia. Portarul de 29 de ani îşi va încheia aventura de la Universitatea Craiova foarte curând, cu toate că mai are un an din contractul cu Ştiinţa. El este dorit în Serie B, de nou promovata Palermo. În primă fază, oficialii grupării oltene au exclus să se despartă de portarul italian, titular în cei patru ani petrecuţi la echipă. Ulterior s-au răzgândit şi au acceptat să-l cedeze pe Mirko în schimbul unei sume de bani.

„Vineri, la meciul cu Sepsi, ne luăm la revedere de la Mirko! Acesta va îmbrăca echipamentul Științei pentru ultima dată pe vulcanul de pe Oblemenco. Grazie Mirko“, a anunţat clubul pe pagina de Facebook.

„Nu e vorba de nicio afacere. E un jucător care și-a făcut pe deplin datoria la echipă. Are și el dorința asta de a merge acasă. Are copil și vrea să fie în Italia, aproape de familie”, a spus preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârțu.

A revenit şi „Popică“

Locul lui Pigliacelli din poarta Universităţii Craiova va fi luat de David Lazar (31 de ani), fotbalist adus în 2021 de la Astra Giurgiu pentru 200.000 de euro. Lazar îi va avea concurenţi pe Denis Rusu (32 de ani), care a apărat la echipa a doua, şi pe Laurenţiu Popescu (25 de ani), fotbalist revenit după împrumutul la FC Braşov.

Palermo a devenit al 11-lea club de fotbal deținut de către City Football Group, după Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama F Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel SK și Troyes. Potrivit goal.com, City Football Group a plătit 13 milioane de euro pentru 80% dintre acțiunile clubului din Sicilia.

S-au reluat tratativele pentru Alexandru Işfan

Cu doar două transferuri perfectate, Laszlo Balint nu are parte de un lot cu o concurenţă mare pentru fiecare post. Finanţatorul Mihai Rotaru i-a asigurat pe fanii Universităţii Craiova că vor mai fi aduşi şi alţi fotbalişti, în afara apărătorilor Raul Silva şi Ivan Martic. Un fundaş central de picior stâng, un mijlocaş central, unul de bandă şi un atacant, acestea ar fi ţintele Ştiinţei pentru perioada rămasă de „mercato“.

Se pare că mijlocaşul Alexandru Işfan (22 de ani), de la FC Argeş, a revenit în atenţia oltenilor, fiind un jucător polivalent. Conducerea din Bănie a făcut o nouă ofertă pentru fotbalistul de 1.77 metri, originar din Mioveni. Işfan a reuşit 4 goluri și un assist în cele 42 de meciuri în care a evoluat pentru FC Argeș în toate competițiile, în sezonul trecut.

În atenţia oficialilor olteni sunt şi alţi jucători, care evoluează în afara ţării.

Citeşte şi: Înfrângere usturătoare pentru Mititelu în justiţie: trebuie să schimbe sigla şi numele echipei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS