27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalÎnfrângere usturătoare pentru Mititelu în justiţie: trebuie să schimbe sigla şi numele echipei!

Înfrângere usturătoare pentru Mititelu în justiţie: trebuie să schimbe sigla şi numele echipei!

Clubul patronat de Adrian Mititelu, FCU, a primit astăzi o lovitură grea din partea Tribunalului Bucureşti. Conform portal.just.ro, echipa familiei Mititelu nu va mai avea dreptul de a folosi leul pe tricouri și va trebui să-şi schimbe şi denumirea! De menţionat faptul că decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 30 de zile. Dacă hotărârea se păstrează şi după apel, conducătorii lui FCU vor avea un termen de 15 zile pentru a modifica numele înregistrat la ONRC, la Judecătorie, dar și în registrele federațiilor.

Iată ce spune soluţia Tribunalului Bucureşti:

„Admite în parte cererea ce a făcut obiectul dosarului nr. 31006/3/2018, conexat la dosarul 43296/3/2018, formulată de reclamanta CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA.

Anulează marca ‘FCU 1948’, având număr de depozit M 2016 08653/22.12.2016, înregistrată la OSIM sub nr. 148944/29.05.2017, ca fiind înregistrată cu rea-credinţă. Obligă pârâta SC U CRAIOVA 1948 SA să achite reclamantei CLUBUL SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA suma de 36.961 lei, reprezentând despăgubiri datorate pentru actele de contrafacere în perioada 2013 – 2018 şi până la data întocmirii raportului de expertiză.

Obligă pârâtele COMUNITATEA SUPORTERILOR F.C. UNIVERSITATEA CRAIOVA, SC U CRAIOVA 1948 SA şi SC FC U CRAIOVA SA la următoarele:

-Obligă pârâtele la modificarea numelui înregistrat la ONRC, la Judecătorie şi în registrele privind asociaţiile şi federaţiile sportive, astfel încât acestea să nu mai conţină denumirea protejată a reclamantei sau asocieri de litere şi cifre, care să încalce drepturile conferite de marcă, în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii ce se va pronunţa.

-Constată că domeniul înregistrat sub numele www.fcuniversitatea.ro încalcă drepturile exclusive ale mărcilor aparţinând reclamantei şi va interzice folosirea mărcii în cadrul numelui comercial al pârâtelor. Va interzice folosirea numelui de domeniu www.fcuniversitatea.ro şi va obligă pârâtele să facă demersuri la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică să efectueze transferul acestui domeniu către reclamantă, după plata taxelor aferente şi efectuarea procedurii administrative de înregistrare.

-Obligă pârâtele la încetarea oricărei activităţi cum ar fi, cu titlu exemplificativ: folosirea, comercializarea, distribuirea, promovarea, orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv în mediul online, inclusiv prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, în legătură cu produse care, datorită identificării/similarităţii cu mărcile reclamantei, încalcă drepturile exclusive asupra acestora.

-Interzice folosirea de către pârâte a semnelor identice sau similare mărcilor deţinute de reclamantă sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe biletele de acces, pentru publicitate în orice formă, în înscrisurile, în asociaţiile şi federaţiile sportive, utilizarea semnului de documente sau pentru publicitate.

-Obligă pârâtele la retragerea de îndată, de pe piaţă a oricăror produse şi servicii, inclusiv de pe website, care poartă fără drept semne identice sau similare mărcilor, precum şi distrugerea acestora dacă mai există.

-Obligă pârâtele la furnizarea de informaţii complete privind furnizorii precum şi cu privire la cantitatea şi valoarea produselor vândute sub semnele corespunzătoare mărcilor precum şi a biletelor vândute pentru evenimentele sportive din perioada 2013 – 2018.

Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţa din 12.07.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, de către grefa instanţei“, se arată în Hotărârea 1072/2022, din 12.07.2022.

Citeşte şi: Mihai Rotaru: „Ne dorim mai multe transferuri“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS