10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMihai Rotaru s-a sucit, iar Becali s-a grăbit. Vezi de ce a ajuns Joyskim Dawa la FCSB și nu în Bănie!

Mihai Rotaru s-a sucit, iar Becali s-a grăbit. Vezi de ce a ajuns Joyskim Dawa la FCSB și nu în Bănie!

Finanțatorii formațiilor FCSB și Universitatea Craiova, Gigi Becali și Mihai Rotaru, au convenit să nu se mai concureze și să se ajungă la situația de a licita pentru același jucător. N-a rezistat prea mult pactul, pentru că Becali i l-a „suflat“ pe Joyskim Dawa, fundașul central al lui FC Botoșani. Există însă circumstanțe atenuante pentru latifundiarul din Pipera.

Fotbalistul moldovenilor a fost monitorizat de conducătorii Universității Craiova, dar aceștia au tatonat prea mult „terenul“ și nu au făcut o ofertă clară pentru camerunezul de 26 de ani și 1.94 metri.

Gigi Becali: „Nu puteam să dormim amândoi pe noi“

Patronul clubului FCSB, Gigi Becali, și-a pierdut răbdarea și a decis să acționeze, pentru că pe fir intrase și campioana CFR Cluj. Într-un final, Joyskim Dawa a ajuns la FCSB pentru 350.000 de euro.

„Îmi pare rău de Mihai Rotaru, dar nu puteam să dormim amândoi pe noi. Eu l-am lăsat pe Mihai trei săptămâni să se miște, dar nu s-a mișcat și era să ne «frigem» amândoi. Aseară, finul Vulturar (n.r. impresarul Florin Vulturar) m-a sunat să îmi spună că Dawa e în negocieri cu CFR. Eu i-am spus clar că nu aș vrea să mă bag peste Rotaru! Mi-a zis că impresarul lui era deja prin Cluj. Atunci am zis să le-o fac ălora de la CFR, cu tot riscul că se supără Rotaru pe mine. Decât să ne «ardă» CFR pe amândoi, atunci am zis să intru eu pe fir cu orice risc. Dacă nu îmi spunea finul Vulturar, Dawa era acum la CFR. O să mai aduc doar un fundaș central“, a explicat Gigi Becali, pentru ProSport.

De ce a lipsit oferta oltenilor?

Conducătorii Universității Craiova nu au surprins nici în acest mercato. Deși echipa se află deja în cantonament în Austria, se întârzie transferurile ca de fiecare dată. Iar spre final apar în curtea echipei, probabil, jucători liberi de contract. Dacă apar!

În cazul lui Dawa, moldovenii solicitau în primul rând o sumă importantă. Dar oltenii i-au mai găsit un inconvenient camerunezului. Finanțatorul Universității Craiova, Mihai Rotaru, renunțase la transfer deoarece antrenorul Laszlo Balint i-a solicitat fundași de picior stâng. Cum Dawa lovește mingea doar cu piciorul drept, iar Știința are deja în lot fundași de picior drept, „pista“ a fost abandonată. A tăcut, probabil, ca să-l vadă pe Becali cum licitează.

Joyskim Dawa este evaluat la 650.000 de euro. Dawa a fost om de bază în ultimul sezon pentru FC Botoșani. A evoluat în 31 de meciuri și a reușit patru goluri.

Citește și: Nici rău, dar nici prea bine! România U19, învinsă la limită de Italia în primul meci de la EURO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS