16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalNici rău, dar nici prea bine! România U19, învinsă la limită de Italia în primul meci de la EURO

Nici rău, dar nici prea bine! România U19, învinsă la limită de Italia în primul meci de la EURO

Echipele naționale sub 19 ani ale Italiei și României s-au întâlnit la debutul la Campionatul European din Slovacia, cu adversarii noștri în postura de mari favoriți. „Tricolorii” antrenați de Adrian Văsâi au încercat să obțină un rezultat pozitiv care să le dea speranțe pe viitor, dar italienii au fost mai buni, iar la final s-au bucurat de cele trei puncte după victoria cu 2-1.

Chiar dacă diferența finală a fost de un singur gol, românii au avut mari probleme, în special în defensivă, unde norocul și forma bună a portarului Popa a făcut ca italienii să nu puncteze în prima parte. La capătul primelor 45 de minute, italienii aveau nu mai puțin de 14 șuturi trimise spre poarta noastră, în timp ce noi am pus probleme doar în patru rânduri.

Golurile au venit, dar nu cum trebuia

Imediat după pauză s-a modificat și tabela, asta pentru că centrul defensivei României a cedat. Dănuleasa a fost întors pe toate părțile de Baldanzi, care a trimis imparabil de la aproximativ 16 metri în vinclul porții lui Popa. Replica băieților noștri a venit imediat, iar portarul Italiei a simțit presiunea încă de la pătrunderea lui Bodișteanu. În minutul 53 s-a restabilit egalitatea după ce Andronache a urmărit perfect „balonul“ trimis în transversală de Andrei și l-a învins pe Desplanches.

„Squadra Azzurra“ a revenit în ofensivă, iar Volpato și Nasti l-au pus la treabă pe Robert Popa. În cele din urmă, în minutul 68, Volpato a făcut 2-1 pentru Italia după o bâlbâială în apărarea României. Imediat după a treia reușită a meciului, jocul a devenit anost, iar România a încercat, pe cât posibil, să se arunce în atac. Totul a fost în zadar, pentru că ocazii importante nu s-au creat, iar Italia a câștigat disputa cu 2-1.

România U19: R. Popa – Pîrvulescu, Gergely, Dănuleasa, Pantea (69, Coubis) – Pandele, Sîrbu (77, Tănasă) – Bodișteanu (46, Bodișteanu), Radaslavescu (69, Popescu), Andronache (77, Sali) – Chirițoiu. Selecționer: Adrian Văsâi.

Italia U19: Desplanches – Mulazzi, Ghiraldi, Coppola, Giovane (83, Terracciano) – Fabbian, Feticanti, Cassadei – Baldanzi (57, Volpato) – Nasti, Ambrosino (72, Turicchia). Selecționer: Carmine Nunziata

Pentru „tricolori” urmează meciul cu Franța U19, favorita grupei, care a trecut de Slovacia în primul meci din grupă, scor 5-0.

Citește și: Gata, e oficial: Alex Mateiu continuă la Universitatea Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS