17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMinifotbal / România, vicecampioană europeană. Înfrângere în fața Azerbaidjanului

Minifotbal / România, vicecampioană europeană. Înfrângere în fața Azerbaidjanului

Naționala României de minifotbal a fost învinsă de reprezentativa Azerbaidjanului cu scorul de 1-0, sâmbătă, în finala Campionatului European 2022, la Kosice (Slovacia), informează Agerpres. Unicul gol a fost marcat de Mamadov, în minutul 24.

România a ratat titlul continental pentru a doua ediţie consecutivă. Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, finală pierdută cu scorul de 1-4.

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.

România este echipa cu cele mai multe titluri europene – şase (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Azerbaidjanul nu avea nicio performanţă notabilă în minifotbal până acum.

În total, 24 de echipe au participat la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, au obţinut calificarea în faza optimilor de finală.

Citește și: Liga Națiunilor / România – Finlanda 1-0. Bancu a fost bun, tricolorii sunt la primul „tun“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS