21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalGino Iorgulescu, reales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Gino Iorgulescu, reales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal

Fostul fotbalist Gino Iorgulescu a fost reales, astăzi, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. El a fost singurul candidat la alegerile desfăşurate în cadrul Adunării Generale a LPF.

Iorgulescu, aflat la conducerea forului din 2013, a fost votat în unanimitate de reprezentanţii celor 16 cluburi din Liga 1 care formează LPF. Situaţia de la alegerile LPF a fost similară cu cea de la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurate la 12 aprilie, acolo unde Răzvan Burleanu a câştigat al treilea mandat consecutiv cu unanimitate de voturi din postura de unic candidat.

La alegerile pentru preşedinţia LPF candidaţii aveau de îndeplinit doar patru condiţii: să fie cetăţeni români, să aibă studii superioare, să nu fi avut condamnări privative de libertate şi să depună la dosar o propunere din partea unui club din Liga 1.

Gino Iorgulescu a fost ales pentru prima oară preşedinte al LPF la 14 noiembrie 2013, cu 11 voturi, faţă de cele 7 primite de contracandidatul său de atunci, Dumitru Dragomir.

Fostul fotbalist a fost reales la 23 octombrie 2017 cu 13 voturi faţă de 1 primit de contracandidatul său, preşedintele ACS Poli Timişoara, Sorin Drăgoi. Începând cu 2017, mandatul preşedintelui s-a mărit de la patru la cinci ani prin modificarea Statutului LPF.

Citeşte şi: Liga Naţiunilor / Edi Iordănescu a anunţat lista tricolorilor convocați. Trei „lei“ au fost chemaţi sub „arme“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS