11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPremier League / Liverpool, la un punct de City. Klopp: „Nu am renunţat niciodată la titlu“

Premier League / Liverpool, la un punct de City. Klopp: „Nu am renunţat niciodată la titlu“

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC Liverpool a învins în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia Southampton, marţi seară, în ultimul meci al rundei a 37-a (penultima) a sezonului. Gazdele au deschis scorul prin Nathan Redmond (’13). „Cormoranii“ au restabilit egalitatea prin Takumi Minamino (’27), apoi au marcat golul victoriei în repriza secundă, prin Joel Matip (’67).

Southampton: McCarthy – Walker-Peters, Lyanco, Stephens, Salisu, Redmond – Elyounoussi, Ward-Prowse, Diallo (’71, Romeu), Tella (’71, Armstrong) – Broja (’82, Adams).

Liverpool: Alisson – Gomez (’46, J. Henderson), Matip, Konate, Tsimikas – Elliott (’65, Origi), Milner, Jones – Minamino, Firmino (’83, Keita), Diogo Jota.

În urma acestui succes, Liverpool s-a apropiat la un singur punct de liderul Manchester City, care a remizat duminică, la Londra, cu West Ham United, scor 2-2.
„Cetăţenii“ rămân favoriţi la câştigarea trofeului, având 90 de puncte, faţă de 89 ale lui Liverpool, precum şi un golaveraj superior (+72 faţă de +66).

Duminică, în ultima etapă, ambele echipe vor juca pe teren propriu. Liverpool primi vizita formaţiei Wolverhampton Wanderes şi va spera, totodată, că fostul său căpitan emblematic, Steven Gerrard, actualul antrenor al lui Aston Villa, va reuşi să dea lovitura pe „Etihad Stadium“, în meciul cu Manchester City.

De menţionat faptul că Manchester City a avut o diferenţă de 12 puncte faţă de Liverpool la finele anului trecut, însă echipa pregătită de Jurgen Klopp nu a renunţat niciun moment la luptă. „Cormoranii“, care au câştigat deja Cupa Ligii Angliei şi Cupa Angliei în acest sezon, au ocazia să-şi mai treacă în palmares alte două trofee: titlul de campioană în Premier League şi trofeul Ligii Campionilor, competiţie în finala căreia vor înfrunta echipa spaniolă Real Madrid, pe 28 mai la Paris.

Jurgen Klopp crede în titlu: „Este posibil, nu probabil“

Antrenorul formaţiei FC Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că „este posibil, nu probabil“ ca echipa să o învingă pe rivala Manchester City în lupta pentru titlul de campioană a Angliei la fotbal, informează Agerpres.

„Este posibil, nu probabil, dar posibil. Este suficient“, a spus Klopp, care a câştigat titlul în Premier League în 2020, dar a putut vedea totodată cum Manchester City a triumfat de patru ori în campionatul Angliei, în ultimii cinci ani.

„Desigur, este puţin probabil, pentru că City evoluează acasă cu Aston Villa, care va juca un alt meci joi. Va fi greu împotriva celor de la Burnley, deoarece ei luptă pentru supravieţuire. Dar acesta este fotbalul. Cred că momentul în care City a devenit campioană (în 2019) a fost din cauza a unsprezece milimetri“, a adăugat el, referindu-se la degajarea lui John Stones, fundaşul lui Manchester City, de pe linia porţii, în meciul cu Liverpool din acel sezon.

Klopp a precizat că se aşteaptă la o atmosferă incendiară pe „Anfield“, în ultima etapă, cu Wolverhampton: „Dacă cineva vrea să fim campioni, atunci trebuie să câştigăm mai întâi noi, iar apoi Aston Villa trebuie să obţină un punct la City. Toţi ştim. Nu am renunţat niciodată! O să încercăm, este meciul nostru de acasă, ultimul joc de acasă al sezonului. Atmosfera va fi remarcabilă şi vom încerca să o folosim. Trebuie să ne facem treaba“.

Citeşte şi: Eintracht Frankfurt şi Glasgow Rangers luptă pentru trofeul Europa League

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS