16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / FC Voluntari, prima echipă calificată în finală

Cupa României / FC Voluntari, prima echipă calificată în finală

FC Voluntari s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins-o pe FC Argeş cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seară, în deplasare, la Piteşti, într-un meci din manşa secundă a semifinalelor. Gruparea ilfoveană câștigase și meciul tur, cu 2-0.

La Pitești, FC Voluntari s-a impus prin golul marcat de Florin Achim (’85 – penalti), după un fault comis de Deian Boldor asupra lui Helder Tavares. Boldor a fost eliminat (’83).

De menționat că și FC Argeş a beneficiat de un penalti, după contact între Cristian Dumitru şi Denis Ciobotariu, dar Ionuţ Şerban l-a ratat (’51).

Şi ilfovenii au avut un om eliminat, pe internaţionalul moldovean Vadim Raţă, pentru al doilea cartonaş galben (’86), după ce fusese înlocuit.

În minutul 34, Marcelo Lopes şi Joao Miguel s-au ciocnit la un duel pentru minge, fiind nevoie de intervenţia ambelor ambulanţe. Cei doi jucători şi-au revenit în cele din urmă, dar Joao Miguel nu a mai putut continua jocul şi a fost înlocuit cu Boldor.

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Xavier (’37, Boldor), Latovlavici – Meza Colli (’74, Palic), Raynov (’74, Dumitrașcu) – I. Șerban, Tănase (’74, Fatai), Dumitru – Ganea. Antrenor: Andrei Prepeliță.

FC Voluntari: M. Popa – Ciobotariu, Tamaș, Armaș, Briceag – Droppa, Rață – Ricardinho, Gheorghe (’62, Tavares), Veiga Lopes – Nemec. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

FC Voluntari va juca a doua finală de Cupă din istoria sa, după ce în 2017 a cucerit trofeul (în faţa Astrei Giurgiu), informează Agerpres.

Finala Cupei României va avea loc pe 19 mai, de la ora 20.30, pe stadionul „Rapid-Giuleşti“ din Bucureşti. În cealaltă semifinală, Universitatea Craiova o va întâlni pe Sepsi Sfântu Gheorghe, joi, 12 mai, de la ora 19.30. În tur, Sepsi s-a impus cu 2-1.

Citește și: Cupa României / Laurenţiu Reghecampf şi Alexandru Creţu nu concep eşecul cu Sepsi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS