12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – FCSB / Aurică Beldeanu: „Noi suntem singurii care le putem pune probleme. O să fie care pe care!“

„U“ Craiova – FCSB / Aurică Beldeanu: „Noi suntem singurii care le putem pune probleme. O să fie care pe care!“

Fostul component al Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, așteaptă nerăbdător derbiul de duminică, de la ora 19.30, de pe „Ion Oblemenco“, dintre Universitatea și FCSB. „Vulpea“ a declarat pentru Gazeta de Sud că se așteaptă la o partidă foarte disputată, dar s-a arătat optimist.

„Este un meci extraordinar de important și de greu. E bine că se joacă duminică, pentru că știi rezultatul de la Pitești. Știi dacă mai ai sau nu șanse la titlu. Echipa noastră a arătat bune și rele în ultimul timp. Mi-a plăcut ce a jucat la Constanța, dar la Sf. Gheorghe nu! Iar cu Voluntari s-a prezentat modest. Deci nu știu ce să mai zic și ce să mai cred. În privința celor de la FCSB pot spune că jocul lor și-a mai revenit, dar nu mă sperie, mai ales că nu au întâlnit adversari puternici. Noi suntem singurii care le putem pune probleme și suntem mai periculoși. Vedem duminică, o să fie care pe care“, a spus Aurică Beldeanu, pentru GdS Sport.

„Craiova trebuie să arate lumii că merită să fie acolo sus“

„Vulpea“ consideră că Știința pornește totuși cu prima șansă în meciul de duminică, deoarece are avantajul terenului propriu și beneficiază de aportul publicului spectator: „Acesta este un lucru pozitiv pentru noi. Craiova trebuie să arate lumii că merită să fie acolo sus“.

Întrebat despre arbitraj, Aurică Beldeanu a spus: „Nu trebuie să ne temem de arbitraj, chiar dacă este așa cum este în România. Până când nu vine VAR-ul, nu facem nimic. Arbitrajul e la fel ca fotbalul de la noi, ce să mai vorbim… Dacă ești mai bun, se vede și pe tabelă“.

Aurică Beldeanu a vorbit și despre principalii marcatori ai Craiovei din ultima perioadă și a punctat că are așteptări mari de la Baiaram și Ivan.

„Baiaram să știi că face progrese și îmi mai place Ivan, un jucător care îmi dă încredere. Markovic a avut și el câteva realizări, dar în ultimele două meciuri n-a făcut mare lucru. Nu e constant și nu m-a convins momentan. Nu pot să dau un verdict în ceea ce-l privește. Este dator să arate mai mult“, a comentat fostul component al Craiovei Maxima.

„Totul depinde numai de noi“

Aurică Beldeanu a vorbit și despre meciul retur din semifinalele Cupei României, cu Sepsi, programat joi, 12 mai, de la ora 19.30, tot pe „Ion Oblemenco“.

„Va fi un meci foarte greu și cu Sepsi. Este nevoie de multă seriozitate la antrenamente, dar și de un comportament exemplar. Acest meci este decisiv! Avem dreptul să credem că pornim cu prima șansă să accedem în finală. Dar, repet, până când ne atingem scopul trebuie să fim modești și să muncim, pentru că momentan nu am realizat nimic. Totul depinde numai de noi“, a afirmat fostul mare fotbalist al Băniei.

„Un loc 2 și Cupa ar însemna un an super!“

Aurică Beldeanu a făcut și unele calcule privind sezonul actual făcut de Universitatea Craiova și consideră că un loc 2 și cucerirea Cupei României ar însemna un an super.

„Ca să obții locul 2 trebuie să câștigi cu FCSB și apoi la Cluj. Eventual să se încurce FCSB cu Voluntari, dar e greu să se întâmple asta. Un loc 2 și Cupa ar însemna un an super! Un loc 2, în cazul în care ai rata Cupa, te-ar ajuta să nu mai dai barajul acela cu Rapidul, pentru locul din cupele europene. Ar fi alte două meciuri cu emoții, oboseală, îți dai seama. Până la urmă ar fi bun și locul 3 împreună cu trofeul Cupei României. Ar fi destul de bine. Trebuie să ne mulțumim cu acest lucru“, a încheiat Aurică Beldeanu.

Citește și: Liga Campionilor / Jurgen Klopp, după victoria cu Villarreal: „Această finală este ca şi cum ar fi prima“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS