11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / Villarreal a eliminat-o pe Bayern şi s-a calificat în semifinale

Liga Campionilor / Villarreal a eliminat-o pe Bayern şi s-a calificat în semifinale

Villarreal a produs o surpriza şi a eliminat-o pe Bayern Munchen, marţi seara, după 1-1 pe “Allianz Arena”, reuşind calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

“Submarinul galben”, care s-a impus în tur cu 1-0, va juca pentru a doua oară în semifinalele Champions League, după ediţia 2006.

Bayern a dominat jocul, dar în prima repriză a fost lipsită de inspiraţie în faţa porţii, în faţa unei echipe grupate compact în jurul careului.

Bavarezii au deschis scorul prin golgheterul Lewandowski (‘52), după un assist al lui Thomas Muller. Atacantul polonez a marcat al 13-lea său gol în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Lewandowski şi-a păstrat astfel avansul de un gol în fruntea clasamentului golgheterilor faţă de francezul Karim Benzema, care a înscris la rândul său pentru Real Madrid în partida de pe teren propriu cu Chelsea.

Când Bayern, de şase ori campioană a Europei, se pregătea de prelungiri, Villarreal a recuperat o minge în propriul careu şi a pornit pe contraatac. Moreno l-a găsit excelent pe nigerianul Chukwueze, abia intrat, care a marcat cu o reluare la vinclu (‘88).

În penultimul act, Villarreal o va înfrunta pe Benfica sau pe Liverpool.

Bayern: Manuel Neuer – Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Lucas Hernandez (’87, Alphonso Davies) – Leroy Sane, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Kingsley Coman – Jamal Musiala (’82, Serge Gnabry), Thomas Muller (’90, Eric Maxim Choupo-Moting) – Robert Lewandowski.
Antrenor:Julian Nagelsmann.

Villarreal: Geronimo Rulli – Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres, Pervis Estupinan – Daniel Parejo (‘90+3, Serge Aurier), Etienne Capoue, Francis Coquelin (’84, Samu Chukwueze) – Gerard Moreno, Arnaut Danjuma (’84, Alfonso Pedraza), Giovani Lo Celso.
Antrenor: Unai Emery.

În celălalt meci al serii de marţi, Real Madrid a pierdut pe “Bernabeu” cu Chelsea, scor 2-3, dar s-a calificat în semifinale cu scorul general de 5-4.

Astăzi, de la ora 22.00, se vor desfăşura celelalte două meciuri retur din sferturi: Atletico Madrid – Manchester City (în tur 0-1), respectiv Liverpool – Benfica (3-1).

Citeşte şi: Liga Campionilor / Real Madrid a pierdut cu Chelsea, dar s-a calificat în semifinale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS