20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„Ziua familiei alb-albastre“, un real succes. „Leii“ s-au distrat, Ştiinţa a câştigat! (VIDEO)

„Ziua familiei alb-albastre“, un real succes. „Leii“ s-au distrat, Ştiinţa a câştigat! (VIDEO)

-

Iniţiativa managerului Centrului de Copii şi Juniori al clubului Universitatea Craiova, Lucian Pretorian, şi a staff-ului acestuia de a organiza „Ziua familiei alb-albastre“ s-a dovedit benefică. Vremea frumoasă a jucat şi ea un rol important, astfel că incinta bazei sportive „Aripile“ a fost luată cu asalt de copii şi părinţi. Cei mici au venit la selecţie, iar cei mari ca să-i susţină, dar să se şi distreze. Asta pentru că organizatorii evenimentului au pregătit multe momente interesante şi relaxante. Selecţia s-a adresat puştilor născuţi în 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 și 2016 şi antrenorii au avut ce vedea, bilanţul urmând să-l aflăm în zilele următoare.

„Maximii“, la mare căutare

Au fost mai multe puncte de atracţie pentru părinţii-suporteri şi copiii lor. Astfel, pe aleea principală s-a regăsit unul dintre autocarele Universităţii Craiova, care a putut fi vizitat. În apropierea vestiarelor au tronat ultimele trofee ale Ştiinţei. În jurul acestora s-au regăsit mascotele Simba şi LioNelu, dar şi mai mulţi jucători emblematici ai Băniei.

La mare căutare au fost reprezentanţii Craiovei Maxima, cum ar fi Sorin Cârţu, Costică Donose, Aurică Beldeanu, Nae Ungureanu, Adrian Popescu. Aceştia au răspuns cu drag solicitărilor pentru poze şi autografe.

Momentele „maximilor“ de respiro au apărut în momentul în care pe gazon au păşit atacantul Gustavo şi portarul David Lazar. Şi actualii componenţi ai Ştiinţei au avut mare succes în rândul puştilor. Din spatele micuţilor, taţii-suporteri le-au cerut celor doi ca sezonul acesta să fie marcat măcar cu trofeul Cupei României, dacă şansele la titlul sunt doar teoretice. Fotbaliştii au promis că vor face tot posibilul ca să obţină un nou trofeu şi au punctat că vor încerca să obţină cât mai multe victorii şi în play-off.

S-au întrecut şi părinţii, nu doar copiii

Aşa cum punctam mai devreme, părinţii au jucat şi ei un rol în acţiunea clubului Universitatea Craiova. Mămicile s-au întrecut în şuturi de la punctul cu var, cu misiunea de a lovi una dintre barele porţii. Spre surprinderea multora, doamnele s-au descurcat excelent. De aceeaşi întrecere au avut parte şi domnii înscrişi. În plus, taţii au încins şi o miuţă în care şi-au putut pune în practică vastele cunoştiţe fotbalistice, beneficiind de galerie din partea micuţilor lor.

Atmosfera a fost întreţinută şi de cântecele „Generaţiei Folk“, dar şi de dansurile Şcolii ‘Dance Beat’.

Aşa cum au promis organizatorii, a existat şi colţul „Adoptă fericire“. Au fost aduşi câţiva câţei de la Breasta în speranţa că îşi vor găsi stăpâni, aceştia fiind în atenţia tuturor, inclusiv a reprezentanţilor Craiovei Maxima. Mulţi s-au interesat despre adopţie şi sperăm că promisiunile se vor şi concretiza curând.

Sorin Cârţu: „Trebuie să recidivăm cu asemenea acţiuni“

Preşedintele în exerciţiu al Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, a lăudat iniţiativa colegilor săi de la CCJ şi a punctat că asemenea acţiuni trebuie să se repete.

„Este un eveniment frumos, o iniţiativă de lăudat. Trebuie să recidivăm cu asemenea acţiuni, pentru că ideea este să descoperim viitoarele talente, pentru schimbul de mâine. Noi sperăm să fie totul o reuşită. Dacă din aceste acţiuni găsim 3-4 de nivelul lui Balaci e perfect“, a spus Cârţu.

Acesta a vorbit şi despre alegerile pentru postul pe care-l ocupă deja, fiind singurul candidat: „Deocamdată am mandatul acesta, să vedem ce se va decide la alegeri. Poate vin (suporterii abonaţi – n.r.) şi pun ştampila pe nu, eu ştiu… Fiecare e liber să decidă acolo, în cabina de vot. Prima realizare pe care o vreau este să luăm locul 2 şi Cupa României. Doar asta se poate în momentul de faţă. Pe urmă, în campionatul 2022/2023 sunt alte discuţii, să vedem. Trebuie să pregătim ceea ce aşteptăm de ani de zile, adică să luăm campionatul“.

În privinţa viitorului apropiat, Sorin Cârţu a punctat: „Meciurile următoare, cu FCSB şi CFR Cluj, sunt determinante pentru ceea ce vrem să facem şi ceea ce ar trebui să facem în play-offul acesta“.

David Lazar: „Să mai lase tabletele şi să vină să facă mişcare!“

Portarul Universităţii Craiova, David Lazar, a apreciat şi el acţiunea şi speră ca puştii să se îndrepte mai mult către sport.

„Ne bucurăm că se fac astfel de acţiuni de selecţie. Când eram eu mai mic se făceau foarte rar şi chiar este un lucru extraordinar. Eu veneam cu mare entuziasm (la selecţii – n.r.). Acum timpurile s-au schimbat, condiţiile sunt mult mai bune şi cred că puştii ar trebui să vină cu mai multă foame, cum se zice. Să mai lase tabletele şi să vină să facă mişcare!“, a spus Lazar.

Cât despre realizările din acest sezon competiţional la nivel de seniori, David Lazar a punctat că trofeul Cupei României poate ajunge din nou în vitrina clubului, în timp ce titlul poate fi obiectivul de anul viitor: „Chiar m-am uitat la trofeele expuse şi sperăm să avem cât mai multe în vitrină. Ne dorim, sperăm la Cupa României. Cu siguranţă orice suporter oltean se gândeşte la titlu şi sperăm să vină anul viitor. Anul acesta este foarte greu, dar noi o să luptăm până la capăt“.

Gustavo: „O să încercăm să obţinem maximum posibil“

Şi atacantul Gustavo a lăudat acţiunea clubului şi a punctat că speră ca vitrina Universităţii Craiova trebuie să primească noi trofee.

„Este o acţiune foarte frumoasă. Am văzut foarte mulţi copii, au jucat fotbal cu multă bucurie şi este frumos. Am expus şi trofeele pentru cei mici, să vadă că este posibil să realizeze ceva măreţ. Sperăm ca în viitor să îmbrace tricoul Universităţii Craiova!“, a spus brazilianul.

„Nu ştiu când vine titlul, dar anul acesta o să încercăm să obţinem maximum posibil. O să vedem ce putem obţine. Atmosfera din vestiar este bună, băieţii sunt fantastici la antrenament şi avem un staff bun. Eu am profitat de momentul acesta, sunt bine din toate punctele de vedere, sunt pozitiv şi asta se vede pe teren. Am început să pregătim meciurile cu FCSB şi CFR, care sunt foarte importante. Prima dată mergem la Bucureşti cu gândul să câştigăm. Suntem destul de departe de lider, dacă dacă o să câştigăm cu FCSB şi CFR Cluj ne apropiem. Noi pregătim fiecare meci în parte şi când se va trage linie o să vedem unde terminăm“, a completat Gustavo.

Citeşte şi: Cu lotul „subţire“, Universitatea Craiova a cedat în meciul cu SCM Timişoara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A apărut noul număr al revistei Oltenia Business

Numărul 1/2024 al revistei Oltenia Business este disponibil la...

ȘTIRI GdS