10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDenis Alibec a „renăscut“ la Atromitos şi e gata să rupă plasele şi pentru naţională

Denis Alibec a „renăscut“ la Atromitos şi e gata să rupă plasele şi pentru naţională

-

Naţionala de fotbal a României întâlneşte vineri, 25 martie, de la ora 20.15 (ProTV), pe stadionul „Steaua“, reprezentativa similară a Greciei. Acesta este primul joc amical din luna martie, cel de-al doilea fiind în compania Israelului, marți, 29 martie, de la ora 20.45, pe arena „Netanya“.

Aflat în cantonamentul naţionalei, atacantul Denis Alibec a vorbit pentru site-ul FRF, despre revirimentul său de la Atromitos. Acesta a explicat că se simte bine la Atena şi că îşi doreşte ca forma bună să se reflecte şi în echipamentul României în disputele viitoare.

FRF: Cum ai reuşit, după accidentări destul de dese, să-ţi revii la Atromitos, să joci constant şi să marchezi?

Denis Alibec: M-au primit foarte bine. Am găsit un grup foarte cald acolo şi m-au ajutat să-mi revin. Sunt bucuros că am reuşit să marchez din nou şi sper să o fac şi pentru echipa naţională.

FRF: Ce vedem vineri? Va fi mai periculos Alibec pentru România sau coechipierul tău de la club, Koulouris, pentru Grecia? Aţi discutat pe tema meciului acesta?

Denis Alibec: Am vorbit, dar important este să jucăm şi după vom vedea care va fi mai periculos.

FRF: Din cum simţi tu fotbalul din Grecia şi presa de acolo, mai ales după începutul tău bun la Atromitos, crezi că o partidă foarte bună pe care să o faci vineri te-ar putea aduce mai aproape de echipele mari ale campionatului grec, de granzi?

Denis Alibec: În general toate echipele se uită după fotbalişti care joacă la echipele naţionale. Mereu am încercat să joc mai bine, să dau totul pe teren, dar uneori nu s-a putut.

„Este important să ne ajutăm în teren“

FRF: Ai debutat cu Anghel Iordănescu la echipa naţională, ai fost cu el la Euro 2016. După primele contacte, primele impresii, este diferit Edward Iordănescu?

Denis Alibec: Da, este diferit. Aştept să lucrăm mai mult, pentru că este prima oară când lucrez cu dânsul şi sper să facem o treabă cât mai bună.

FRF: Din lotul de acum, pentru acţiunea din martie, aţi fost la un campionat european doar doi jucători: tu şi Chiricheş. Fiind început de drum, te gândeşti să le povesteşti şi celor mai tineri din ce ai trăit, cum este experienţa la un turneu final?

Denis Alibec: Da, şi sperăm să ajungem acolo. Este un sentiment unic pentru fiecare jucător. Este important să ne ajutăm în teren şi să reuşim să ajungem, din nou, acolo.

FRF: Sincer, cât la sută din reuşita unui antrenor crezi că o reprezintă pregătirea tactică şi cam cât la sută ar fi gestionarea relaţiei cu lotul?

Denis Alibec: La echipa naţională trebuie să fim ca o familie, ceea ce este foarte important. Apoi, trebuie să dăm totul pentru antrenor şi pentru ţară.

„Mie îmi place să încep din primul minut un meci“

FRF: Ai multă experienţă, ai jucat atât în ţară, cât şi în străinătate. Care ar fi semnele că ar fi un meci bun pentru tine sau o seară lungă şi tristă?

Denis Alibec: Depinde şi de adversari, pentru că îi simţi în teren, îţi simţi şi coechipierii şi atunci în dai seama dacă va fi un meci bun.

FRF: Cum şi când preferă un fotbalist să afle că va fi rezervă? Spre exemplu, care ar fi pentru tine momentul cel mai bun care să mai şteargă din supărare?

Denis Alibec: Aş prefera să-mi zică cu o zi înainte de meci.

FRF: Dar să te recompenseze un antrenor după un meci pe care l-ai decis cu golurile tale? Bine, dincolo de faptul că îţi doreşti să te titularizeze constant…

Denis Alibec: Mie îmi place să încep din primul minut un meci şi asta sper să se întâmple şi vineri.

470 de minute (9 meciuri) a jucat Denis Alibec la Atromitos, a marcat două goluri şi şi-a trecut în cont şi un assist.

La echipa naţională, Denis Alibec are 22 de convocări şi a marcat de două ori.

Citeşte şi: George Cîmpanu: „Dacă nu era regula U21, nu mai ajungeam la Universitatea Craiova“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS