25.5 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăSportFotbalFIFA a anunțat cum vor fi alcătuite grupele Cupei Mondiale 2022 din Qatar

FIFA a anunțat cum vor fi alcătuite grupele Cupei Mondiale 2022 din Qatar

La tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale 2022 din Qatar, programată pe 1 aprilie, echipele vor fi ierarhizate în funcţie de coeficientul lor de performanţă, a confirmat FIFA, potrivit lequipe.fr.
Într-un comunicat de presă, FIFA a transmis condiţiile tragerii la sorţi a grupelor Cupei Mondiale, organziată în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.
Astfel, clasamentul FIFA va fi folosit pentru a plasa cele 32 de echipe în patru urne diferite la tragere.

„În cadrul procedurii aprobate de Comitetul de Organizare a Competiţiilor FIFA, cele 28 de echipe deja calificate (n.r. – la data tragerii) vor fi repartizate după criterii sportive în urne numerotate de la 1 la 4, pe baza clasamentului mondial FIFA care va fi publicat la 31 martie, la finalul ferestrei internaţionale din martie”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Qatar va fi cap de serie

Doar Qatarul va avea dreptul la un tratament special: „Ca ţară gazdă, Qatar va fi cap de serie (poziţia A1) în urna 1, în care i se vor alătura cele şapte echipe calificate clasate cel mai bine în ierarhia monfială. Următoarele opt echipe în ordinea clasamentului vor intra în urna 2, iar echipele de la 16 la 23 vor merge în urna 3. În cele din urmă, urna 4 va cuprinde echipele de la 24 până la 28, precum şi cele două echipe de stabilit corespunzătoare câştigătoarelor play-off-urilor intercontinentale şi echipa de stabilit corespunzătoare ultimul play-off UEFA (n.r. – jocuri care vor avea loc în iunie)”.

Echipe din aceeaşi confederaţie nu pot fi plasate în aceeaşi grupă, cu excepţia UEFA, care va avea 13 reprezentante. Astfel, cinci din cele opt grupe vor avea două reprezentante europene.

În detaliu, „faza grupelor Cupei Mondiale 2022 se va desfăşura timp de 12 zile, cu patru meciuri pe zi”. FIFA precizează, de asemenea, că „în timp ce tragerea la sorţi va determina meciurile fazei grupelor, programul final al meciurilor nu va fi cunoscut până când nu vor fi alocate un stadion şi ora de start pentru fiecare meci”.

Citeşte şi: George Cîmpanu: „Dacă nu era regula U21, nu mai ajungeam la Universitatea Craiova“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS