11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBenfica a surprins la Amsterdam: victorie cu Ajax și calificare în sferturile Ligii!

Benfica a surprins la Amsterdam: victorie cu Ajax și calificare în sferturile Ligii!

Benfica Lisabona s-a calificat surprinzător în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Ajax cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, la Amsterdam.

„Vulturii“ au dat lovitura pe finalul partidei de pe „Johan Cruijff ArenA“. Au făcut-o prin atacantul uruguayan Darwin Nunez (’77), cu o lovitură de cap.

Reamintim că Ajax a condus cu 2-0 în tur la Lisabona, dar meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2. „Lăncierii“ au dominat categoric și meciul retur, dar au fost lipsiţi de precizie în faţa porţii.

Ajax a încheiat meciul cu 90 de atacuri, 10 cornere şi 16 şuturi, însă doar două au fost pe spaţiul porţii lui Vlachodimos! Benfica a avut un singur şut pe poartă şi a marcat, a notat Agerpres.

„Blestemul“ continuă!

Site-ul UEFA remarcă „blestemul“ echipei olandeze la meciurile eliminatorii de acasă. A subliniat că au trecut 26 de ani de când Ajax a reuşit să câştige un meci la Amsterdam în această fază a competiţiei.

Ajax: Andre Onana – Noussair Mazraoui, Jurrien Timber (’90+7, Mohammed Kudus), Lisandro Martinez, Daley Blind – Edson Alvarez (’82, Brian Brobbey), Steven Berghuis (’82, Davy Klaassen), Ryan Gravenberch – Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.
Antrenor: Erik ten Hag.

Benfica: Odisseas Vlachodimos – Gilberto Junior (’90+1, Valentino Lazaro), Nicolas Otamendi, Jan Vertonghen, Alex Grimaldo – Everton (’72, Roman Iaremciuk), Julian Weigl, Adel Taarabt (’Soualiho Meite) – Rafa Silva, Darwin Nunez (’81, Diogo Goncalves), Goncalo Ramos (’90+1, Paulo Bernardo).
Antrenor: Nelson Verissimo.

Situația la zi din Liga Campionilor

În celălalt meci al serii, Manchester United a dezamăgit pe teren propriu, ratând calificarea în sferturi. „Diavolii“ au pierdut cu 1-0 în fața spaniolilor de la Atletico Madrid. În tur, pe „Metropolitano“, scorul fusese egal, scor 1-1.

În sferturi s-au mai calificat următoarele echipe: Liverpool, după 2-1 la „general“ cu Inter, Bayern Munchen, după 8-2 la „general“ cu RB Salzburg, Real Madrid, după 3-2 la „general“ cu PSG, și Manchester City, după 5-0 la „general“ cu Sporting.

Mai sunt de jucat două partide din manșa a doua a optimilor de finală. Acestea au loc în această seară, de la ora 22.00. Program este următorul: Juventus – Villarreal (în tur 1-1) și Lille – Chelsea (în tur 0-2).

Citește și: Mirko Pigliacelli vrea să-şi ia cetăţenia română! (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS